خانه / آشپزی / روش درست کردن آش ماست غذای محلی زنجان

روش درست کردن آش ماست غذای محلی زنجان

آش-گندم

 

در غذاهای محلی با طعم های خاص خوشمزه می باشد در این جا به بیان روش درست کردن آش ماست غذای محلی زنجان می پردازیم .

روش درست کردن آش ماست غذای محلی زنجان ، مواد لازم :
نخود
عدس
لوبیا چیتی
لوبیا کشاورزی
برنج آش
بلغور
ماست
رشته آش
سبزی آش
پیاز، نعناع، نمک، سیر

 

روش درست کردن آش ماست غذای محلی زنجان

از سیر برای تزئین استفاده میکنیم.
سبزی آش شامل : گشنیز، جعفری، شوید، برگ چغندر، اسفناج است.
اول پیاز را داغ میکنیم بعد نعناع را اضافه میکنیم وقتی نعناع سرخ شد نمک اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
آب اضافه میکنیم میگذاریم بجوشد.
وقتی آب جوشید حبوبات را یکی یکی اضافه میکنیم.
حبوبات را از قبل خیسانده بودیم.
حبوبات شامل لوبیا چیتی، نخود، لوبیا کشاورزی است.
وقتی حبوبات نیم پز شدند سبزی خرد شده تمیز شده آماده را اضافه میکنیم.
اول جعفری را اضافه میکنیم بعد وقتی چند دقیقه جوشید بقیه سبزیجان را با هم اضافه میکنیم.
وقتی مواد نیم پز شدند، ده دقیقه مانده به آخر برنج و بلغور را که از شب قبل خیسانده ایم اضافه میکنیم.
وقتی مواد کمی به جوش آمدند عدس را که از شب قبل خیس کرده ایم اضافه میکنیم و میگذاریم بپزد.
عدس چون زودتر پخته میشود در آخر اضافه کردیم.
در آخر رشته را هم اضافه میکنیم و میگذاریم بپزد.
آخرهای کار کمی آرد را با آب هم میزنیم و اضافه میکنیم تا آش لعابدار و خوشمزه تر شود، وقتی حدود ۵ دقیقه جوشید زیر گاز را خاموش میکنیم.
اگر بخواهیم این آش را به مقدار زیاد بپزیم، برای هر صد نفر از هر کدام از مواد یک کیلو میریزیم. و رشته ۳ کیلو میریزیم. پس اگر تعداد ده نفر باشد از هر کدام از مواد ۱۰۰ گرم و از رشته ۳۰۰ گرم استفاده میکنیم.
برای تزئین روی آش اول روی سطح آن ماست سفید میریزیم تا تزئین روی آن خوب دیده شود بعد ماستی که با زعفران رنگ آن را زرد کرده ایم به شکل دلخواه میریزیم و سپس ماستی که با آب لبو رنگی کرده ایم میریزیم و بعد نعناع داغ میریزیم و سپس سیری که با زعفران رنگی کرده ایم میریزیم.

 

آش-گندم

 آش ماست غذای محلی زنجان

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

44927_231-400x330

چطور سس تارتار درست کنیم

این سس با همین مقدار مواد اولیه طعم بسیار خوبی دارد و خوردن آن در ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *