خانه / آشپزی / خواص مواد خوراکی / آشنایی با خواص آب هویج

آشنایی با خواص آب هویج

151599هویج یک سبزی ریشه‌دار و یا غده ای خوراکی است که می‌توان آن را خام یا خردشده یا رنده‌شده در سالاد خورد و بیشتر در پخت سوپ‌ها و خورش‌ها کاربرد دارد. بتاکاروتن، دوپاری از ویتامین آ، در هویج به‌فراوانی یافت می‌شود .درادامه مطلب زیر با خواص آب هویج آشنا خواهید شد.

آيا مي‏دانيد که يک ليوان آب هويج (۲۴۰سي سي)، بيش از ۸ برابر نياز روزانه‏ي افراد به ويتامين A را تامين مي‏کند؟!

ويتامين A براي رشد اندام‏ها به‏خصوص استخوان‏ها لازم و ضروري است. همچنين براي حفظ قدرت بينايي خيلي مهم است.

اينکه از قديم گفته مي‏شد خوردن هويج باعث مي‏شود بهتر ببينيد، صحيح است، زيرا کمبود ويتامين A باعث بروز مشکلات بينايي مثل شبکوري مي‏شود.

اسفناج نيز داراي مقدار زيادي ويتامين A است. مخلوط آب هويج و آب اسفناج، نوشيدني را به وجود مي‏آورد که حاوي مقادير زيادي ويتامين A است.

ويتامين A همچنين براي ماداران باردار و جنين خيلي مهم است. (البته خانم‏هاي باردار درمورد مصرف آب هويج بايد با پزشک خود مشورت کنند، زيرا دريافت اضافي ويتامين A ممكن است باعث بروز ناهنجاري هاي جنيني شود.)

هر چند که ويتامين A براي حفظ سلامت بدن خيلي ضروري است، ولي بايد در حد متعادل مصرف شود، زيرا مصرف مقادير زياد ويتامين A باعث مسموميت کبدي و ساير مشکلات سلامتي مي‏شود.
* ويتامين C

آب هويج همچنين داراي مقادير زيادي ويتامين C است. يک ليوان آب هويج، ۳۵ درصد ويتامين C مورد نياز در روز را تامين مي‏کند.

ويتامين C داراي نقش‏هاي متعددي در بدن است، از جمله براي ساخت کلاژن ( نوعي پروتئين غيرمحلول) در غشاهاي موکوسي، پوست، استخوان‏ها و دندان‏ها ضروري است. همچنين يک آنتي اکسيدان قوي است.

نوشيدن مخلوط آب هويج با آب توت فرنگي يا پرتقال يا ليمو يا کيوي، تمام ويتامين C مورد نياز روزانه ي شما را تامين مي‏کند، بدون اينکه نياز به دريافت مکمل ويتاميني داشته باشيد.

 

 

* پتاسيم:

آب هويج، مقادير خوبي از پتاسيم را دارد. يک ليوان آب هويج، ۱۰ درصد نياز روزانه‏ي بدن به پتاسيم را تامين مي‏کند.

پتاسيم براي حفظ تعادل الکتروليت‏ها و سطح‏ مايعات در سلول‏هاي بدن لازم است. همچنين در انقباض ماهيچه‏ها و انتقال پيام بين سلول‏هاي عصبي نقش دارد.

 

 

هويج و کرفس

کمبود پتاسيم در بدن، اثرات بدي به همراه دارد، مانند هيپوکالمي، آکنه (جوش)، گرفتگي عضلات، خشکي پوست و افزايش کلسترول خون.

نوشيدن مخلوط آب هويج با آب کرفس يا شلغم، مقادير زيادي پتاسيم را به بدن شما مي‏رساند.

البته بايد توجه داشت، کساني که مبتلا به بيماري‏هاي کليوي هستند، بايد از مصرف مقادير زياد پتاسيم خودداري کنند، زيرا براي کليه‏هايشان خيلي مضر است.
* کالري:

آب هويج يک نوشيدني بسيار کم کالري است. يک ليوان آب هويج کمتر از ۸۰ کالري دارد. لذا براي کساني که رژيم لاغري دارند، مفيد است.

آب هويج با دارا بودن کالري کم و مقادير زيادي ويتامين و املاح ضروري، در مقايسه با يک نوشيدني مغذي پرکالري، نوشيدني مطلوبي براي شما خواهد بود.

براي ورزشکاران و وزنه برداران، مقدار کالري آب هويج را مي‏توان با مخلوط کردن آن با ماست، شير، بستني يا پودرهاي پروتئيني افزايش داد.

 


* کلسيم:

يک ليوان آب هويج تا ۶ درصد نياز روزانه به کلسيم را تامين مي‏کند.

دريافت مقادير کافي کلسيم در برنامه غذايي روزانه، خيلي مهم است. رشد و ساخت استخوان‏ها و دندان‏ها در بدن وابسته به کلسيم است، خصوصا رشد بدن در بچه‏ها.

ويتامين D نيز براي جذب کلسيم لازم است.

کلسيم نيز همانند پتاسيم، براي انتقال پيام‏هاي عصبي، حرکت و انقباض عضلاني لازم است.

مخلوط آب هويج با آب بروکلي يک منبع خوب کلسيم به شمار مي‏رود.

همچنين مخلوط کردن آب هويج با ماست، يک دسر مطلوب کلسيمي را به وجود مي‏آورد.

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

60-660x300

چه غذاهایی ارگانیک هستند ؟

در طول دورۀ تبدیل یا گذار، اصول استاندارد ارگانیک باید در مزارع یا واحدهای زراعی ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *