خانه / آرایشی و زیبایی / پاسخ در مورد اپیلاسیون قسمت های حساس بدن

پاسخ در مورد اپیلاسیون قسمت های حساس بدن

ar4-3066

سایت ابانک در این جا پاسخ در مورد اپیلاسیون قسمت های حساس بدن  که سوال اکثر کاربران هست را پاسخ می دهد با ما همراه باشید .

به‌طور کلی حذف موهای زائد قسمت‌های خاص و حساس بدن مانند ناحیه تناسلی، زیربغل یا اطراف سینه با روش اپیلاسیون، اگر ‌درست و با دقت انجام شود، مشکل چندانی برای فرد ایجاد نمی‌کند. البته پوست این نواحی بدن کمی حساس‌تر و ظریف‌تر از پوست سایر قسمت‌ها و عصب‌دهی آن هم بیشتر است. بنابراین خطر ایجاد فولیکولیت (التهاب روزنه‌های رویش مو)، فولیکولیت‌های کاذب یا التهاب دور بافت فولیکول‌های مو در این مناطق بعد از اپیلاسیون موهای زائد بیشتر خواهدبود. با دکتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره همین موضوع گفت‌وگو کرده ایم.

 

آیا امکان دارد قسمت های داخلی اندام تناسلی، بافت پستان یا زیربغل هنگام اپیلاسیون در اثر کشش پوست دچار آسیب شوند؟
نه، قسمت‌های داخلی ناحیه تناسلی، غدد لنفاوی زیربغل و بافت پستان، به‌سادگی تحت‌تاثیر عواملی مانند اپیلاسیون قرار نمی‌گیرند و آسیب نمی‌بینند. با این حال، از آنجا که این مناطق بدن، مناطق حساس و نسبتا مرطوبی هستند و احتمال وجود میکروب‌های مختلف در آنها بیشتر است،‌ خطر ایجاد التهاب‌های فولیکولیت پس از اپیلاسیون موهای زائد هم بالاتر می‌رود. برخلاف باور برخی از مردم، اپیلاسیون موهای زائد زیربغل یا اطراف پستان، ‌ربطی به ابتلا به سرطان و ایجاد غده‌های بدخیم سرطانی در این نواحی ندارد. گاهی ضایعات چرکی همراه با درد و التهاب پس از اپیلاسیون قسمت‌های حساس بدن ایجاد می‌شوند که این مساله هم به حساس‌تر، مرطوب‌تر و بالاتر بودن بار میکروبی پوست این نواحی برمی‌گردد و می‌تواند برای فرد آزاردهنده باشد. در موارد نادری هم اگر اپیلاسیون ‌درست و بادقت انجام نشود، ممکن است مویرگ‌های زیر پوست نازک این نواحی در اثر شدت کشش پوست، دچار پارگی شوند و خونریزی‌های خفیف زیرپوستی، کبودی و سیاهی پوست این نقاط از بدن پس از اپیلاسیون اتفاق بیفتد.

معمولا آرایشگرها توصیه می‌کنند پس از اپیلاسیون نقاط حساس بدن، حتما این قسمت‌ها با پماد بتامتازون چرب شود. به نظر شما دلیل این توصیه چیست؟

از آنجا که موهای این قسمت‌های بدن کمی ضخیم‌تر و دارای ریشه‌های محکم‌تری نسبت به موهای سایر قسمت‌های بدن است، امکان ایجاد التهاب‌های پوستی در اثر اپیلاسیون موهای زائدشان وجود دارد و برای پیشگیری از این التهاب‌ها، استفاده از پمادهایی مانند بتامتازون توصیه می‌شود. البته حواستان باشد این پماد، نوعی داروی کورتونی است و استفاده از آن فقط برای یک یا ۲ مرتبه اشکالی ندارد. استفاده مکرر از بتامتازون ممکن است باعث ایجاد تحریک پوست و افزایش احتمال ایجاد جوش در ناحیه شود.

 

آیا استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده یا پودر بچه‌ برای پیشگیری از التهاب پوست بعد از اپیلاسیون فایده‌ای دارد؟
استفاده از مرطوب‌کننده‌ها می‌تواند کمک‌کننده باشد اما آغشته کردن این نواحی حساس بدن به پودر بچه، توصیه نمی‌شود و کار درستی نیست.

 

آقای دکتر! برخی افراد معتقدند استفاده از روش اپیلاسیون، احتمال ایجاد موهای زیرپوستی را در قسمت‌هایی از بدن که موهای ضخیم‌تری دارند بیشتر می‌کند. به‌همین دلیل باید بعد از هر ۴ یا ۵ مرتبه اپیلاسیون،‌ یک یا ۲بار هم موهای این قسمت‌ها را با تیغ از بین برد. آیا چنین اعتقادی درست است؟
نه‌چندان؛ چون امکان و دلیل ایجاد موهای زیرپوستی در افراد متفاوت است. یعنی ممکن است نوع و جنس پوست یک نفر به‌گونه‌ای باشد که پس از اپیلاسیون دچار موهای زیرپوستی نشود و فرد دیگری با تراشیدن موهای زائد با موهای زیرپوستی مواجه شود. به‌همین‌دلیل معمولا به افرادی که به‌شدت با موهای زیرپوستی درگیر هستند، توصیه می‌کنیم روش‌های مختلف حذف موهای زائد (اپیلاسیون با دستگاه اپیلیدی،‌ مومک انداختن، استفاده از تیغ یا کرم‌ها و پودرهای مخصوص این کار) را امتحان کنند تا بفهمند کدام روش برای کاهش جوش،‌ التهاب و موهای زیرپوستی موثرتر است.

 

آیا امکان انتقال بیماری‌های پوستی، به‌خصوص در ناحیه تناسلی، با روش اپیلاسیون موهای زائد در آرایشگاه‌ها وجود دارد؟
بله، ممکن است در آرایشگاه‌، تمام موارد بهداشتی رعایت نشود و از موم و ظرف‌های مشترکی برای چند مشتری استفاده شود. در این صورت امکان انتقال انواع ناراحتی‌های پوستی قارچی و ویروسی مانند تبخال، زردزخم و حتی زگیل وجود خواهد داشت. بد نیست بدانید که احتمال انتقال این ناراحتی‌های پوستی در صورتی که شما یا فرد ناقل دچار ضایعات پوستی باشد، بیشتر خواهد بود. مثلا اگر فردی که قبل از شما با موم مشترک اپیلاسیون کرده، دچار تبخال بوده (حتی ضایعات خشک‌شده تبخال) و شما هم بریدگی یا ضایعه‌ای در پوست بدنتان داشته باشید، امکان اینکه ویروس را از او بگیرید و دچار تبخال تناسلی شوید، خیلی‌زیاد است. این مساله در مورد زگیل و زردزخم هم صدق می‌کند.

 

در مورد کرم‌هایی که ادعا می‌شود رشد موهای زائد را به تاخیر می‌اندازند هم توضیح می‌دهید؟
کرمی به‌نام «وَنیکا» یا «افلورنیتین» در بازار وجود دارد که مکانیسم عمل آن، به تاخیر انداختن رشد موهای زائد است. مصرف طولانی‌مدت این کرم (۱ تا ۳ ماه) می‌تواند در مواردی، تا ۶ ماه هم رشد موها را به تاخیر بیندازد. اثر این کرم هم مانند خیلی از روش‌های دیگر حذف موهای زائد دائمی نیست.

 

حرف آخر؟
هیچ روش دائمی‌ای برای رفع موهای زائد وجود ندارد. با این حال، اگر جزو افراد پرمو هستید یا می‌خواهید تاحد زیادی از شر موهای زائد ناحیه تناسلی و زیربغلتان خلاص شوید، می‌توانید از لیزر کمک بگیرید. البته لیزر هم نمی‌تواند موها را به‌طور کامل از بین ببرد، اما تعداد آنها را تاحد بسیار زیادی کم می‌کند و باعث نازک‌شدن موهای باقیمانده می‌شود. افرادی که حدود ۶ جلسه، لیزر موهای زائد انجام بدهند، دیگر نیازی به اصلاح مرتب موهای زائد خود ندارند زیرا بعد از این جلسه‌ها، سرعت رشد موها و تعداد آنها به‌قدری کم می‌شود که شاید نیاز به حذف موهای زائد، به یک بار در سال محدود شود.

باز هم پاسخگو سوالات شما دوستان در این مورد هستیم .

 

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

پیاز باعث زیبایی پوست و مو می شود

  پیاز نه فقط برای درمان ریزش موها، بلکه برای رشد مجدد موهای ریخته شده ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *