خانه / آشپزی / خواص مواد خوراکی / بهترین و بدترین روغن ها را بشناسید

بهترین و بدترین روغن ها را بشناسید

روغنبسیاری از افراد از همه نوع روغنی استفاده میکنند و نمیدانند که کدام نوع روغن بهترین وکدام بدترین است.درادامه مطلب زیر بهترین وبدترین روغن ها را بشناسید.

– روغن بذر کتان: روغن بذر کتان بهترین منبع اسیدهای چرب امگا ۳ است. برای قلب و روده ها مفید است یبوست را کاهش می دهد. قدرت ایمنی بدن را تقویت می کند. سلامت پوست را ارتقا می بخشد. لیگنین (فیبر غذایی غیرمحلول) دارد که برای بدن مفید است. ولی اگر به طور صحیح نگهداری نشود، بسرعت فاسد می شود. برای پخت غذا مناسب نیست.

۲- روغن کانولا: روغن کانولا منبع غنی اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است. مقدار چربی های اشباع در آن خیلی کم است، در نتیجه برای قلب مفید است.

۳- روغن سویا: روغن سویا دارای اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است، ولی اغلب خیلی تصفیه و هیدروژنه (جامد) می شود.

۴- روغن زیتون (خالص یا خیلی خالص): هنگام استخراج روغن زیتون از میوه آن، نیازی به حرارت بالا و فرآیند شیمیایی نیست. به کندی فاسد می شود. برای پخت غذا در درجه حرارت معمولی مناسب است. در صورت مصرف متعادل، LDL (چربی بد) را کاهش می دهد، بدون اینکه میزان HDL (چربی خوب) را تغییر دهد، در نتیجه نسبت HDL به LDL را بهبود می بخشد که برای سلامتی بدن مفید است.

۵- روغن تخم کدو حلوایی: روغن کدو حلوایی چربی اشباع کمی دارد. منبع غنی اسیدهای چرب امگا ۶ است. ممکن است بعضی اسیدهای چرب امگا ۳ را نیز داشته باشد. عمل تصفیه کردن و فرآیندهای شیمیایی در کارخانه، ارزش تغذیه ای آن را کاهش می دهد.

 

روغن های حد وسط:

 

۱- روغن گلرنگ: چربی اشباع کم و اسیدهای چرب امگا ۶ زیادی دارد. ۲- روغن آفتابگردان: روغن آفتابگردان منبع غنی اسیدهای چرب امگا ۶ است. ۳- روغن ذرت: روغن ذرت منبع غنی اسیدهای چرب امگا ۶ است. چربی اشباع آن کمی بیشتر از روغن های گروه اول (بهترین روغن ها) است. اغلب هیدروژنه (جامد) می شود. ۴- روغن بادام زمینی: تا حدودی چربی اشباع روغن بادام زمینی بالاست، ولی کمتر از کره، چربی حیوانی و روغن پنبه دانه است. برای پخت و پز غذا در درجه حرارت بالا مناسب است.

 

بدترین روغن ها:

 

۱- روغن پنبه دانه: چربی اشباع زیادی دارد. دارای بقایای ضد آفت های گیاهی است. بیشتر اوقات هیدروژنه (جامد) می شود.

 

۲- روغن هسته خرما: این روغن دارای چربی اشباع بالایی است، در نتیجه کلسترول خون را افزایش می دهد.

 

۳- روغن نارگیل: روغن نارگیل از تمام انواع روغن های گیاهی، چربی اشباع بیشتری دارد و برای سلامت قلب مضر است.

 

گردآوری:گروه تندرستی و زندگی سالم

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

60-660x300

چه غذاهایی ارگانیک هستند ؟

در طول دورۀ تبدیل یا گذار، اصول استاندارد ارگانیک باید در مزارع یا واحدهای زراعی ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *