خانه / آرایشی و زیبایی / تاتو و خالکوبی / عوارض خالکوبی یا تاتو و عوارض آن

عوارض خالکوبی یا تاتو و عوارض آن

201181820522بسیاری از خانم ها برای اینکه ابروی خود را پرپشت کنند از تاتوی ابرو کمک میگیرند ولی بسیاری از آنها از عوارض آن آگاه نیستند. در ادامه مطلب زیر شما را با عوارض تاتو آشنا میکنیم تا با دیدی بازتر به جدی بودن  این مساله نگاه کنید.

دکتر پروین منصوری عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به عوارض تاتو کردن در بدن اظهار داشت: تورم، ایجاد ضایعات برجسته ریز و درشت، خارش، سوزش و بروز درد در در محلی که ماده تاتو در آن تزریق شده است از عمده پیامدهای تاتو و علت مراجعات بعدی این افراد به پزشک است.

این متخصص پوست افزود: در برخی مواقع ممکن است بعد از گذشت چند ماه یا حتی چند سال از تزریق ماده تاتو، بدن شروع به واکنش بر ضد رنگ دانه وارد شده کند که اصطلاحاٌ به آن راکسیوم گفته می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه به روش‌های رفع این واکنش یا همان راکسیوم اشاره کرد و گفت: گاهی از روش‌های دارویی مانند تجویز پروتن‌های خوراکی یا تزریقات متعدد و در مواردی که به هیچ یک از روش‌های فوق پاسخ ندهد خارج کردن ماده رنگ دانه از بدن برای رفع عوارض تاتو استفاده می‌شود.

دکتر منصوری با تاکید بر انجام تاتو در مراکز مجاز با رعایت اصول بهداشتی و توسط یک فرد باتجربه گفت: عدم رعایت نکات بهداشتی در تاتو کردن و استفاده از سوزن‌های مشترک ممکن است سبب انتقال عفونتهای ویروسی مانند ایدز، هپاتیت، بیماریهای میکروبی، عفونی و حتی بیماری سل شود.

این متخصص پوست با اشاره به عوارض تاتو کردن و مخالفت با انجام آن اظهار داشت: تنها به کسانی که ایرادهایی در پوست بدن یا صورتشان وجود دارد که برای از بین بردن آنها هیچ روش پزشکی دیگری امکان پذیر نباشد، انجام تاتو را توصیه می‌کنیم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: گاهی اوقات قسمت‌هایی از پوست کاملا بی‌رنگ بوده یا در مواردی به دلیل جراحی یا ایجاد زخم قسمتی از خط لب از بین رفته باشد و با هیچ روشی نتوان این قسمت‌ها را به رنگ عادی برگرداند که در این موارد توصیه به خالکوبی می‌شود.

این متخصص پوست با بیان اینکه تمایل به خالکوبی در زنان بیشتر از مردان است، گفت: زنان در ناحیه صورت، چشم و لب و ابرو رغبت بیشتری برای انجام تاتو دارند اما در مردان خالکوبی بیشتر در ناحیه بازوها، سینه و پشت دیده می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: عدم اعتماد به نفس یا اعتماد به نفس پایین در کنار نواقص ظاهری یکی از مهمترین علل مراجعه و تمایل افراد برای انجام خالکوبی‌های وسیع است. این گروه قصد دارند که با انجام این کار جلب توجه کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این افراد به دلیل اینکه دیدگاه خوبی نسبت به خود ندارند، سعی می‌کنند با انجام تغییرات ظاهری تصویر مطلوب‌تری از خود ارائه دهند. این مسئله در مورد افرادی که اقدام به سوراخ کردن قسمتهای مختلف بدن و آویزان کردن اشیای مختلف از خود می‌کنند نیز صادق است.

پـاک کـردن تـاتـو آسـان نـیـسـت :

اگر از متخصصان پوست و مو بپرسید، می‌گویند برای همیشه دور تاتو را خط بکشید زیرا تاتو با رنگ‌های غیربهداشتی و سوزن در محیطی که هیچ گونه نظارتی بر آن انجام نمی‌گیرد، بدون شک سلامت شما را تهدید خواهد کرد.

امروزه برای از بین بردن خالکوبی‌ها، لیزر‌های مختلفی رواج پیدا کرده‌‌اند که هر کدام مشخصات خاص خود را دارند و با طول موج‌ها و رنگ‌های مختلف جهت درمان ضایعات رنگی و خالکوبی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. گاهی ممکن است در یک خالکوبی که رنگ‌های گوناگونی دارد، ناچار به استفاده از لیزرهای متفاوتی شویم. البته از آنجا که عمق نفوذ لیزرهای مختلف و نیز تاثیر آنها بر رنگ‌ها، متفاوت است بنابراین آگاهی از مشخصات و کارایی آنها به مهارت و تجربه‌ پزشک بستگی دارد. البته احتمال اینکه پاسخ مناسبی نگیرند هم زیاد است.

به طور کلی تاتوها به ۳ دسته حرفه‌ای، آماتور و تروماتیک (ناشی از حوادث) تقسیم می‌شوند و از بین بردن خالکوبی حرفه‌ای به دلیل نفوذ عمیق‌تر، مشکل‌تر از نوع آماتور است و به دفعات بیشتر لیزر نیاز دارد. متاسفانه این روزها انواع تاتوی آرایشی به خصوص انواع حرفه‌ای آن بین نوجوانان و جوانان رواج پیدا کرده و عملا با درمان‌های رایج لیزر از بین بردن کامل آن امکان‌پذیر نیست.

باید به بیماران گفته شود که دفعات لیزر به خصوص در انواع حرفه‌ای ممکن است به ۲۰ جلسه برسد و شاید هم تمام رنگ‌های خالکوبی به طور کامل از بین نرود. بنابراین بیمار مورد نظر ما شاید موفق به پاک کردن کامل همه تاتوهای خود نشود و این یک واقعیت است. به همین دلیل است که پزشکان پوست بر این باورند آخر خط تاتو، پشیمانی است‌.

تاتو قاتل موهای شما

تاتو بدلیل اینکه حاوی رنگهای شیمیایی و مسمومیت زا میباشد در بسیاری از موارد به فولیکول‌‌‌های مو، غدد چربی، عرق و اعصاب پوست نیز آسیب می‌رساند که آسیب به فولیکول‌‌‌های مو، از دیگر عوارض آن شایع‌تر است و به همین خاطر معمولا آنها که ابروهایشان را تاتو می‌کنند، با گذشت زمان موهای ابرو را از دست می‌دهند و اگر تاتو در قالب خط چشم باشد، آن وقت تاتوکرده‌ها احتمالا شاهد ریزش مژه‌ها هم هستند که خود باعث … میشود.

هشدار مهم : تاتو معمولا بیماری‌‌‌هایی مانند لیکن پلان، پسوریازیس و زگیل‌های پوستی را برانگیخته می‌کند و باعث انتشار زگیلهای یکطرف به طرف دیگر صورت میشود .

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

درمان ریزش مو با طب سنتی و گیاهان دارویی

چه چیزی بهتر از گیاهان دارویی برای درمان ریزش مو مفید است؟ در این مقاله ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *