مواد لازم برای تهیه راتاتوی محلی ترکیه
- نمك و فلفل سیاه: به میزان لازم
- انار ملس: ۳ قاشق غذاخوری
- سیر: ۳-۲ حبه، ساطوری
- ماست چكیده: ۲۰۰ میلیلیتر، یك پیمانه
- فلفل كبابی سبز: ۴ عدد
- روغن مایع: به میزان لازم
- فلفل دلمهای قرمز: یك عدد
- كدو سبز درشت: ۲ عدد
- بادمجان درشت: ۲ عدد
طرز تهیه راتاتوی محلی ترکیه
به وسیله یك پوستكن، بادمجان را به صورت راهراه پوست بكنید، سپس آن را از طول نصف كرده و با چاقو به صورت تكههای به ضخامت ۲ سانتیمتر خرد كنید. تكههای بادمجان را در یك كاسه بزرگ آب و نمك بیندازید تا هم تلخیآب آن گرفته شود و هم رنگ آن عوض نشود.
كدو را بدون پوست كندن دقیقا مانند بادمجان خرد كنید. فلفل دلمهای را هم به صورت تكههایی به اندازه بادمجان و كدو خرد كنید.
در یك قابلمه به اندازهای روغن مایع داغ كنید كه سبزیجات در آن شناور شود. بادمجانها را آبكش و خشك كرده، سپس سبزیجات را در چند نوبت در روغن سرخ كنید تا برشته و طلایی شوند. پس از خارج كردن از قابلمه، روغن آن را با حوله كاغذی بگیرید.
در یك كاسه، ماست را با سیر مخلوط كرده و نمك و فلفل سیاه بپاشید. سبزیجات سرخشده را در بشقاب كپه كرده و ماست را با قاشق روی آن بریزید. ۳ قاشق غذاخوری از ماست را نگه دارید.
نیمی از دانههای انار را با ماست باقیمانده مخلوط كرده و دوباره روی سبزیجات بریزید. باقی دانههای انار را روی غذا پخش كنید.
نکات:
كدو را به هیچ وجه پوست نكنید، چون پوست كدو پرخاصیت و بخش مهمی از سبزی است.
اضافه كردن قارچ به این مجموعه سبزیجات طعم بهتری میدهد و خاصیت آن را بیشتر میكند.
به جای سرخ كردن میتوانید سبزیجات را كباب كنید.
این غذا را بهسرعت میل كنید، چون بخش مهمی از ویژگی آن به تضاد گرم بودن سبزیجات و سرد بودن ماست می باشد.