مواد لازم برای تهیه بورانی کنگر
آب نیم پیمانه
نمک و فلفل به اندازه نیاز
سیر ۱ بوته
ماست دو و نیم پیمانه
کنگر پاک شده نیم کیلوگرم
طرز تهیه بورانی کنگر
۱ – ابتدا کنگرها را شسته و بهصورت نوارهای درشت به طول ۵ سانتیمتر یا ۲ بند انگشت خرد کنید.
۲ – حبههای سیر را با پوست از هم جدا کرده و در ظرفی حاوی آب سرد بریزید و بگذارید چند ساعتی خیس بخورد؛ به این ترتیب، پوست آنها به راحتی جدا میشود. پس از این مدت، پوست آنها را کنده و بهصورت ریز رنده کنید.
۳ – در یک تابه گود مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس کنگرهای خردشده را به آن اضافه کنید و داخل روغن تفت دهید. پس از اینکه کنگرها سرخ شد، سیرهای رندهشده را همراه نمک و فلفل به آن اضافه کنید و به تفتدادن ادامه دهید. برای سرخشدن سیر حدود ۳ تا ۵ دقیقه زمان کافی است.
۴ – در مرحله بعد، آب را در تابه بریزید و در آن را بگذارید و اجازه بدهید تا کنگرها روی حرارت کم بپزند. سپس در تابه را بردارید تا آب اضافی باقیمانده بخار شود. حالا ماست را اضافه کرده و بگذارید بر اثر حرارت بهاصطلاح یک قل بزند. پس از آن، بلافاصله اجاق را خاموش کنید و وقتی که برانی کمی سرد شد، آن را سرو کنید.
۲ – حبههای سیر را با پوست از هم جدا کرده و در ظرفی حاوی آب سرد بریزید و بگذارید چند ساعتی خیس بخورد؛ به این ترتیب، پوست آنها به راحتی جدا میشود. پس از این مدت، پوست آنها را کنده و بهصورت ریز رنده کنید.
۳ – در یک تابه گود مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس کنگرهای خردشده را به آن اضافه کنید و داخل روغن تفت دهید. پس از اینکه کنگرها سرخ شد، سیرهای رندهشده را همراه نمک و فلفل به آن اضافه کنید و به تفتدادن ادامه دهید. برای سرخشدن سیر حدود ۳ تا ۵ دقیقه زمان کافی است.
۴ – در مرحله بعد، آب را در تابه بریزید و در آن را بگذارید و اجازه بدهید تا کنگرها روی حرارت کم بپزند. سپس در تابه را بردارید تا آب اضافی باقیمانده بخار شود. حالا ماست را اضافه کرده و بگذارید بر اثر حرارت بهاصطلاح یک قل بزند. پس از آن، بلافاصله اجاق را خاموش کنید و وقتی که برانی کمی سرد شد، آن را سرو کنید.
کنگر ماست اگرچه در یک تقسیمبندی کلی (مثل برانی اسفناج) جزء اردورها و کنار غذاها مورد استفاده قرار میگیرد ولی این ترکیب غذایی مقوی در مقام مقایسه از برانی اسفناج غلیظتر و سنگینتر است و میتوان آن را با نان و به ویژه نان سنگک– برای یک شامی سبک و مقوی استفاده کنید