آش رشته پر طرفدار ترین نوع آش هست در ایران که در هر قسمت ایران با توجه به سبک و ذائقه مردم آن محل درست می کنند در این جا می خواهیم شیوه درست کردن آش رشته رنگارنگ به سبک اردبیلی را بیان کنیم .
شیوه درست کردن آش رشته رنگارنگ به سبک اردبیلی ، مواد لازم:
حبوبات پخته شامل ( نخود، عدس، لوبیا قرمز و لوبیا سفید): از هر کدام یک پیمانه
برگه زردآلو (قیصی): ۸ – ۱۰ عدد
آلو بخارا: ۵-۸ عدد
گوجه سبز تازه یا فریز شده: ۵ – ۸ عدد (در صورت دلخواه)
آلبالو خشک یا تازه یا فریز شده: سه چهارم پیمانه
ذغال اخته: یک چهارم پیمانه (در صورت دلخواه)
رشته آش: حدود یک بسته
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن و رب: به مقدار لازم
نعناع داغ و پیاز داغ: برای تزئین
شیوه درست کردن آش رشته رنگارنگ به سبک اردبیلی :
۱- آب را می جوشانیم ( از آب قلم یا آب گوشت هم می توان استفاده کرد )
۲- میوه های خشک را که قبلا خوب شسته ایم اضافه می کنیم ( دقت شود در این مرحله فقط میوه های خشک را می ریزیم )
۳- بعد از اینکه میوه های خشک پخت، حبوبات پخته را اضافه می کنیم.
۴- به محض اینکه چند جوش زد، رشته را می ریزیم و روغن، نمک و زردچوبه را اضافه می کنیم.
۵- رب را هم می افزاییم.
۶- حدود ۱۵ دقیقه بعد که آش جا افتاد، در ظرف سرو می ریزیم و با پیاز داغ، نعناع داغ، خلال بادام، گردوی خرد شده و … تزیین میکنیم.
نکته ها:
۱- اگر از میوه تازه یا فریز شده استفاده کردیم، همزمان با ریختن رشته میریزیم تا زیاد پخته و له نشوند.
۲- مقدار رشته مثل آش رشته تهران است. پس اگه تجربه پختن آش رشته رو دارید میتونید بصورت چشمی تنظیم کنید.
۳- رشته رو زیاد خرد نکنین چون آش خمیر میشه. از وسط به دو قسمت کنید کافیه.
۴- اگر خواستین آشتون ترش باشه میتونید یه کم آبغوره بریزید داخلش.
۵- اگه همه میوه ها رو نداشتید میتونید بعضی هاش رو حذف کنید ( هر چند به خوشمزگی وقتی نمیشه که همه رو ریخته باشیم )
۶- برای دفعه اول و امتحان کردن میتونید مقدارش رو نصف کنید.
۷- سعی کردم همه نکات رو بنویسم تا جای سوالی نمونه. آش خوشمزه و آسونی هست. مخصوصا برای کسانی که تجربه آشرشته پزون دارند.
شیوه درست کردن آش رشته رنگارنگ به سبک اردبیلی