خانه / آشپزی / چطور سس تارتار درست کنیم

چطور سس تارتار درست کنیم

44927_231-400x330

  • این سس با همین مقدار مواد اولیه طعم بسیار خوبی دارد و خوردن آن در کنار انواع غذای دریایی بسیار لذت‌بخش است اما می‌توانید مقدار چاشنی‌ها را به ذایقه خود کم‌تر یا بیشتر کنید.

 

سس تارتار یکی از سس‌های غلیظ بر پایه سس مایونز است. طرز تهیه سس تارتار بسیار ساده است و به مایونز، خیارشور، پیاز، جعفری، آبلیمو نیاز دارد.

سس تارتار چیست؟

نام این سس که نخستین بار در قرن نوزدهم وارد کتاب‌های آشپزی دنیا شد از سس فرانسوی به همین نام؛ (sauce tartare) گرفته شده است.

سس تارتار را در نقاط مختلف دنیا با چاشنی‌ها و ادویه‌های متفاوتی مانند “کیپر, خیارشور, آبلیمو, ترخون، پیاز, جعفری, ترشی, سس خردل, زیتون, تخم مرغ آبپز” تهیه می‌کنند اما سس تارتاری که در کشور ما به مصرف می‌رسد، بسیار ساده‌تر از نوع اصیل آن می‌باشد و به عبارتی با ذایقه ما تطابق یافته است. در اینجا قصد داریم طرز تهیه سس تارتار را به دو روش مختلف به شما آموزش دهیم تا بتوانید در کنار غذاهای دریایی، یک سس خوشمزه و متفاوت را امتحان کنید.

مواد لازم برای تهیه سس تارتار میگو:

سس مایونز ۳/۴ پیمانه
خیارشور ۱ ق غذاخوری
جعفری ۲ ق غذاخوری
پیاز یا پیازچه ۱ ق غذاخوری
کیپر ۱ ق غذاخوری
ترخون نیم ق چای‌خوری
آلبلیمو ۱/۴ پیمانه
نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه سس تارتار میگو:

  1. گفتیم که پایه سس تارتار، سس مایونز است. شما می‌توانید با استفاده از دستور طرز تهیه سس ماسونز خانگی، در منزل این سس را تهیه کرده و یا از نوع آماده آن استفاده کنید؛ پس در هر صورت کار را با سس مایونز شروع کنید و سس مایونز را داخل یک ظرف بریزید.
  2. آبلیموی تازه را روی سس مایونز بریزید.
  3. خیارشورها را خرد کرده و به اندازه ۱ ق غذاخوری از آن را با سس مایونز و آبلیمو ترکیب کنید.
  4. پیاز یا پیازچه را نیز خیلی ریز خرد کنید و به مواد قبلی اضافه کنید.
  5. کیپر را نیز خرد کرده و به بقیه مواد اضافه کنید.
  6. سبزیجات معطر یعنی جعفری و ترخون را نیز خرد کرده و با باقی مواد ترکیب کنید.
  7. حالا مواد را خوب مخلوط کنید و اگر به فلفل یا نمک نیاز داشت، اضافه کنید.
  8. سس تارتار شما در این مرحله آماده است اما توصیه می‌شود که آن را داخل ظرف شیشه‌ای در داری ریخته و حداقل به مدت ۱ ساعت درون یخچال قرار دهید تا طعم مواد باهم ترکیب شوند. سس تارتار هرچقدر بیشتر درون یخچال بماند، طعم بهتری پیدا خواهد کرد.

این سس با همین مقدار مواد اولیه طعم بسیار خوبی دارد و خوردن آن در کنار انواع غذای دریایی بسیار لذت‌بخش است اما می‌توانید مقدار چاشنی‌ها را به ذایقه خود کم‌تر یا بیشتر کنید.

حالا به سراغ روش دوم تهیه سس تارتار می‌رویم که ساده‌تر بوده و همه‌پسند‌تر است و خیلی زودتر از نوع اول آماده می‌شود.

مواد لازم برای تهیه سس تارتار خوشمزه (روش ساده‌تر):

سس مایونز ۳/۴ پیمانه
خیارشور ۱/۴ پیمانه
پیاز یا پیازچه ۲ ق غذاخوری
جعفری تازه ۱ ق غذاخوری
نمک، فلفل، پودر سیر به میزان لازم

طرز تهیه سس تارتار خوشمزه (روش ساده‌تر):

  1. مثل روش‌ قبلی، همه سبزیجات‌ را خیلی ریز خرد کنید.
  2. سبزیجات را به سس مایونز اضافه کنید.
  3. در صورت تمایل می‌توانید کمی آبلیمو تازه و ۱ حبه سیر رنده‌شده نیز به مواد بالا اضافه نمایید.
  4. مواد را خوب مخلوط کرده و داخل ظرف شیشه‌ای دردار بریزید.
  5. ظرف را به مدت یکی، دو ساعت درون یخچال قرار دهید تا طعم مواد باهم ترکیب شوند.

نکته:

  • با این مقدار مواد اولیه حدود ۱ پیمانه سس خواهید داشت. توصیه می‌شود که این سس خوشمزه را هربار به اندازه ۱ وعده مصرف تهیه کنید زیرا ماندگاری زیادی ندارد.

امیدواریم از این دو روشی که آموزش داده شد استفاده لازم را ببرید و این سس خوشمزه و متفاوت را تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید.

 

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه کاسرول گوشت و پنیر

  فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روش کنید تا گرم شود.۱ قاشق روغن ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *