امروزه برای جلوگیری از چاقی و کاهش چربی خون اکثر غذاها و سبزیجات بهتر است بخار پز مصرف شود ، خیلی ها می گویند اگر دستگاه بخارپز در دسترس نبود چ باید کرد در این جا آموزش تصویری بخارپز کردن سبزیجات بدون دستگاه بخارپز را نشانتان می دهیم .
سبزی ها را به اندازه مورد نظرتان خرد کنید. هر چه قطعات بزرگتر باشند، بیشتر طول می کشد تا بخار پز شوند.
یک قابلمه بزرگ یا ماهیتابه را روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید. لازم نیست ظرفتان خیلی گود باشد اما باید فضای کافی داشته باشد به طوری که بیشتر قطعات سبزی به کف ظرف برسند.
سبزی ها را داخل قابلمه یا ماهی تابه داغ شده بریزید و یک تا دو قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کنید.
در ظرف را بگذارید و اجازه دهید سبزیجات چند دقیقه بپزند.
در ظرف را بر دارید و سبزیجات را بررسی کنید اگر به اندازه ای که می خواهید نپخته اند، در آن را بگذارید و بگذارید باز هم بپزند. اگر تمام آب تبخیر شده بود، قبل از گذاشتن در ظرف، مقدار بسیار کمی آب درون آن بریزید.
ظرف را از روی اجاق گاز بردارید و سبزی ها را سرو کنید.
می توانید به جای اینکه سبزیجات را مستقیما در ظرف بریزید از یک سبد فلزی مخصوص بخارپز استفاده کنید. سبزیجات را در سبد بریزید و داخل قابلمه قرار دهید و در آن را ببندید تا با بخار حاصل از جوشیدن آب در قابلمه سبزی ها بپزند. البته دقت کنید که به حدی آب در قابلمه بریزید که وارد سبد نشود و گاهی که برای وارسی سبزیجات سری به قابلمه می زنید حواستان به آب هم باشد تا ظرفتان نسوزد.
نکات و هشدارها
اگر ظرف شما نچسب نیست خوب است مقداری روغن در ظرف بریزید.
ابانک : آموزش تصویری بخارپز کردن سبزیجات بدون دستگاه بخارپز