خانه / سبک زندگی / گل و گیاه / آشنایی با نحوه پرورش و نگهداری رزماری

آشنایی با نحوه پرورش و نگهداری رزماری

q1374057922

رومارَن یا اِکلیل کوهی یا رُزماری (Rosmarinus officinalis) گیاهی خشبی، چندساله و معطر است که برگ‌هایی سوزنی‌شکل و همیشه‌سبز دارد.رومارن بومی منطقهٔ مدیترانه و کشور اوروگوئه است. گل‌های آن در رنگ‌های گوناگون سفید، صورتی، بنفش یا آبی می‌رویند.درادامه مطلب زیر نحوه نگهداری این گیاه را به شما آموزش میدهیم.

نام علمي : Rosmarinus officinalis

خانواده Labiatae :

نام انگليسي : Rosemary

 

 

مورفولوژي

اين درختچه هميشه سبز بومي اروپاي جنوبي و حوالي مديترانه است داراي فرم متراكم، برگهاي باريك، كبودرنگ و معطر و گلهاي كوچك به رنگ آبي مايل به بنفش است كه از اواسط بهار تا اوايل تابستان و گاهي اوقات در پاييز ظاهر مي‌شوند. حداكثر بلندي و گستردگي آن ۵/۱ متر است.

 

 

 

نيازها

نياز به محل آفتابي و خاك معمولي با زهكشي خوب دارد. نسبت به سرما نسبتاً مقاوم است و تا دماي ۵ـ درجه سانتيگراد را تحمل مي‌كند اما در مناطق سرد بهتر است آن را در ضلع جنوبي يا غربي ديوار كاشت. هنگام بهار (بعد از پايان يخبندان) شاخه‌هاي آسيب ديده از يخبندان را حذف نموده و تنها شاخه‌هاي چوبي سالم را باقي مي‌گذارند و گياهان مسن را كه بصورت آشفته درآمده و فرم خود را از دست داده‌اند سر بر مي‌كنند تا جوانه‌هاي جديد رشد كنند.

اگر از اين درختچه براي ايجاد پرچين استفاده شود، هرس فرم آن بايد بعد از پايان گلدهي صورت گيرد.

 

 

 

كاربرد

براي ايجاد پرچين مناسب است. از برگهاي معطر آن در آشپرخانه براي معطر كردن غذا استفاده مي‌شود.

 

 

ازدياد

۱ـ گرفتن قلمه در تابستان يا پاييز از شاخه‌هايي كه چوب آنها كمي سخت شده است و ريشه‌دار كردن آنها در شاسي سرد.

۲ـ كاشت بذر در بهار كه در خاك شني در شاسي يا گلخانه كاشته مي‌شوند.

 

منبع : goldoneh

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

معرفی بذرهای سبزه هفت سین و زمان کاشت هر کدام

  یکی از هفت سین های سفره هفت سین ، سبزه می باشد که نماد ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *