خانه / آشپزی / خواص مواد خوراکی / آشنایی با خواص والک

آشنایی با خواص والک

219274_MqUwkZ5Jوالک یا پیازکوهی یا سیرک (نام علمی: Allium) نام یک سرده یا جنس از گیاهان است. سیر به زبان لاتین Allium گفته می‌شود. این جنس به وسیلهٔ پوشینه‌های (غلاف)یک پارچه، الیافی یا توری به رنگ‌های سیاه، خاکستری یا مایل به قهوه‌ای پوشیده شده که در بعضی گروه‌ها بصورت دسته‌ای به یک ساقهٔ زیرزمینی (ریزوم) متصل گردیده‌اند.درادامه مطلب زیر با خواص والک اشنا شوید.
:گیاهی است پایا به ارتفاع ۲۵تا ۵۰ سانتی متر با پیاز کشیده
به رنگ سفید مایل به زرد و دو یا سه برگ بیضوی شکل و نوک تیز ، ساقه ضخیم و گلدار آن کم و بیش سه وجهی است ..و در انتها به چتری شامل ۱۵تا ۲۵ گل ختم می شود .که هر کدام به پهنای ۵/۱ سانتی متر به شش گلبرگ سفید یا صورتی ختم می گردد .
والک در ماههای فروردین تا خرداد گل می دهد و به طور معمول از گیاه تازه والک و به ندرت از گیاه خشک شده یا عصاره آن استفاده می شود .

به صورت کلی در محل های مرطوب و سایه ای جنگل ها و بیشه ها می روید و در محل های خشک نمی روید .
گیاه تازه را می توان در تابستان و پاییز جمع آوری کرد و برای خشک کردن آن باید آن را هنگامی که گل دارد چید
و هر چه سریعتر ان را در حرارت کمتر از ۴۰درجه سانتی گراد خشکانید .
والک در منطقه وسیعی از ایران بخصوص در نواحی کوهستانی البرز ، دربند ، لشکرک ، شهرستانک ، فشم ، اذربایجان ، ارومیه و برخی نواحی گیلان و اراک می روید
فواید والک : ۱- اسانس فرار گیاه تازه والک ، حاوی ترکیبات گوگردی است و مصرف آن شبیه سیر است.
بخصوص به عنوان یک ضد عفونی کننده روده ای ترشح صفرامی کند .
۲- والک با انبساط ملایم ، عروق خونی سبب کاهش فشار خون می شود .
۳- اگر والک بر روی پوست مالیده شود سبب قرمز شدن پوست  می شود .
۴- بهترین راه مصرف والک به صورت سالاد است و دم کرده آن کمتر مؤثر بوده و به ندرت از آن استفاده می شود .
۵- والک اساسا به عنوان یک شستشو دهنده برای ناراحتیهای بهار مصرف می شود .
۶- والک برای درمان بیماری افزایش فشار خون و اسهال و اتساع روده استفاده می شود .
۷- والک از طریق خارجی برگهای له شده آن را می توان برای از بین بردن آبسه و کورک به کار برد .
۸- والک رادر آش ها به کار می برند .

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

خاصیت گردو در طب سنتی

    محافظت از سیستم ایمنی، جلوگیری از لخته شدن خون، تنظیم سوخت و ساز ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *