خانه / آشپزی / خواص مواد خوراکی / آشنایی با خواص زرد آلوی خشک شده

آشنایی با خواص زرد آلوی خشک شده

2c610e3c-3c45-4792-986b-c085f1e33718قِیسی نوعی از زردآلو  است که بسیار شیرین و مطبوع است و در اطراف دماوند، آمل ،تسوج آذربایجان شرقی وکرمان فراوان است. بهترین نوع آن در شهرستان تسوج یافت میشود همچنین برگه زردآلوی خشک شده را نیز قیسی می‌نامند و به آن «برگه» نیز گفته می‌شود. قیسی یکی از سوغاتی های شهرستان بردسکن می‌باشد.درادامه مطلب زیر با خواص قیسی آشنا شوید.

فصل زردآلو، می توانید به راحتی زردآلوی خشک برای زمستان تان تهیه کنید. ابتدا باید زردآلوها را به دو نیم کرده و هسته اش را خارج کنید. سپس در یک سطح پهنشان کنید و دیگر بهشان دست نزنید، در فر ۹۰ درجه سانتیگراد با در نیمه باز قرارشان بدهید تا خشک اما نرم شوند.

 
ضمناً می توانید زردآلوها را در مقابل نور آفتاب هم خشک کنید.

 

 

 

 

 

 

چگونه باید زردآلوی خشک را استفاده کرد؟
زردآلوی خشک را می توان به همان شکل یا بعد از خیس کردن در آب گرم به مدت حداقل ۲ ساعت یا دو دقیقه قرار دادن در مایکروویو استفاده کرد.

از زردآلوی خشک به تنهایی یا مخلوط با میوه های خشک دیگر می توان کمپوت بسیار خوشمزه ای تهیه کرد. برای تزیین تارت هم می توان از زردآلو استفاده کرد. البته زرد آلو را برای تزیین غذاهای شور (مرغ، سالاد،…) هم به کار می برند.

 

 

 

 

 

 

 

ارزش غذایی زردآلوی خشک
زردآلوی خشک بازاری حاوی آنهیدرید سولفور (۲۲۰ E) است، که از قبل از خشک کردن در میوه مانده است. کنسرو این میوه ممکن است باعث تحریک آلرژی یا بروز سردرد بشود.

 

زردآلوی خشک حاوی مقدار زیادی انرژی است که با حجم کم، انرژی زیادی را بسیار سریع در دسترس قرار می دهد. به علاوه، به خاطر غنی بودن از پتاسیم اثر «ضد گرفتگی عضلانی» هم دارد. اما زردآلو به خاطر وفور استثنایی کارُتن بسیار مورد توجه است، کارُتن هم برای دستگاه قلبی و عروقی مفید است و هم برنزه شدن پوست را آسان می کند.

 

در بهار می توانید از کپسول کارُتن استفاده کنید: هم قیمتش خیلی ارزان تر است و هم مواد مغذی بسیار مفیدی مانند کلسیم و آهن در آن یافت می شود. یک زردآلوی خشک که ۸ تا ۱۰ گرم وزن دارد، حاوی ۴۵۰ میلی گرم کارُتن است، چیزی حدود محتوای یک کپسول!

 

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

خاصیت گردو در طب سنتی

    محافظت از سیستم ایمنی، جلوگیری از لخته شدن خون، تنظیم سوخت و ساز ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *