خانه / آشپزی / خواص مواد خوراکی / آشنایی با خواص آندیو

آشنایی با خواص آندیو

e155035bb417d61e6632fcc8a4f874a1اندیو یا آندیو یا کاسنی فرنگی و یا کاسنی سالادی(به انگلیسی: Endive) با نام علمی Cichorium endivia گیاهی است از خانواده کاسنی دارای برگهای دراز و تکه تکه و که گاهی تابدار (فری) می‌باشد. این گیاه خوراکی بوده و در سالاد بطور خام و یا پخته می‌خورند.درادامه مطلب زیر با خواص آندیو آشنا شوید.

این سبزی چربی اشباع شده و کلسترول بسیار اندکی دارد و مصرف آن برای بیمارانی که رژیم کم کلسترول دارند مانند بیماران مبتلا به سکته قلبی جایز است از طرف دیگر چربی اندک آن تبدیل به انرژی میشود لذا در بیماران فوق برای تولید انرژی مناسب است .

 

به علت وجود ویتامین آ در پیشگیری از سر طانهای رکتوم مثانه بسیار موثر است .

 

هربرگ آندیو دارای یک کالری است به همین خاطر برای افراد در رژیمهای لاغری بسیار مناسب است برای این منظور آب یا خود آندیو را به صورت خام میل نمایید .

اگر آندیو را به صورت مخلوط با آب سبزیجات دیگر به طور منظم میل کنید در درمان اکنه بسیار موثر است .

به خاطر وجود مواد مغذی و فیبر فراوان یبوست را برطرف میکند برای این منظور بهتر است آن را با آب سیب یا هویج مخلوط نمایید.

 
محققان اعلام کرده اند نوشیدن مخلوط آب آندیو هویج کرفس در کم کردن تعداد دفعات حمله آسم موثر است.

مخلوط این سبزی همراه با آب کرفس و جعفری اثر خارق العاده ای در بهبود کم خونی دارد ضمن آنکه بسیار مقوی نیز میباشد .
تذکر:

 

اگر آندیو را وقتی از زمین در آمده نور و هوا ندهند برگهای آن سفید و بی اندازه لطیف و شکننده میشوند.

توجه کنید وقتی برگهای آندیو را خرد می کنید بعد از مدتی مواد مغذی خود را از دست می دهد و به رنگ قهو ه ای در می ایند بنابراین برای حفظ تازگی و طراوت این سبزی قبل از مصرف خرد کنید.

حداقل شش ساعت قبل و بعد از نوشیدن آب آندیو از استعمال سیگار خودداری کنید چون نیکوتین موجود در آن با مقادیر بالا ویتامین آ موجود در این سبزی تداخل پیدا میکند .

 
دو طریقه براى پختن آندیو:

 

طریقه اول – آندیو را برگ برگ كنید و بشویید ولى توجه داشته باشید كه مدت زیادى در آب بماند. بهترین طرز شستن آن این است كه آن را زیر آب شیر بگیرند تا از گل و شن پاك شود.

 

بعد از آن را در ظرف لعابى و كلفت بگذارید. اگر آندیو پانصد گرم است سى گرم كره ، یك گرد نمك ، یك چهارم لیموترش و یك دسى لیتر آب در آن بریزید و در ظرف را گذاشته و روى آتش قرار دهید تا با آتش ملایم بپزد. پختن آندیو با آتش ملایم معمولا بیش از ۴۵ دقیقه طول نمى كشد.

 

طریقه دوم – برگهاى آندیو را كه جدا كرده اید و شسته اید در ظرف مخصوص سبزیهاى بخار پز بریزید. پنجاه گرم كره، یك گرم نمك و چند قطره آب لیموى ترش را به آن اضافه كنید و آتش آن را روشن كنید تا با بخار بپزد.

 

مدت پختن آندیو در ظرف بخارپز بیش از ۴۵ دقیقه وقت نمى خواهد.

 

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

خاصیت گردو در طب سنتی

    محافظت از سیستم ایمنی، جلوگیری از لخته شدن خون، تنظیم سوخت و ساز ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *