مواد لازم برای تهیه ی مواد وسط کماچ
مقداری از ادویه کماچ را داخل آردها و مقداری از آن را به این مواد اضافه نمایید .
گردوی خورد شده به اندازه نیاز
خرمای بدون هسته که با کمی روغن نرم .
مواد لازم برای تهیه یخمیر کماچ
آب کمی
ادویه ی کماچ سن که شامل : زنجبیل، قلمفور، جوز هندی، هل و دارچین است به اندازه نیاز
مایع خمیر ترش ۱ قاشق مربا خوری
روغن جامد آب کرده ۲ ملاقه
آرد سفید ۱ کاسه
آرد گندم ۱ کاسه
آرد سمنو یا آرد سن ۱ کاسه
طرز تهیه کماچ سن کرمان
آردها را با هم مخلوط کنید ، کمی ادویه ی کماچ همانطور که گفته شد به آنها اضافه نمایید . ۱ قاشق مربا خوری پودر خمیر ترش را در اندکی آب ولرم حل کنید و آردها را به آن اضافه نمایید ، بعئ یک ملاغه روغن و بعد از آن کمی آب تا خمیر شکل گرفته و درست شود.
خمیر آماده شده را در سینی فر یا ماهی تابه ی بزرگ نچسبی که خوب با روغن چرب شده باشد پهن کنید به طوری که زیاد نازک نباشد، خرما و گردوهای آماده شده را بر روی این خمیر پهن شده ریخته و دوباره یک لایه خمیر دیگر که برروی سینی دیگری با وردنه پهن کرده اید را برداشته و روی این مواد طوری قرار دهید که دو طرف خمیرها به هم رسیده و اطراف آن را خوب بپوشاند و مواد وسط کماچ دیده نشود .در این مرحله یک ملاغه روغن باقی مانده را روی این خمیر آماده شده ریخته و در همین جا، قبل از اینکه داخل فر یا روی گاز قرار دهید آن را به برشهای لوزی یا مربعی شکل و یا حتی اگر در ماهی تابه ی گرد کوچکی درست کرده اید به شکل مثلثی برش دهید و داخل فر در طبقه ی وسط و با شعله ی ملایم قرار داده و یا روی شعله ی گاز با حرارت کم بگذارید و زمانی که از پخته شدن یک طرف آن مطمئن شدید، اگر در فر گذاشته اید شعله ی بالای فر را روشن کنید و اگر در ماهی تابه و روی گاز آن را بر گردانده تا طرف دیگر آن نیز سرخ شده و به رنگ قهوه ای در آید .بعد از آماده شدن، بگذارید کاملا سرد شود و برشها را عمیق تر کنید تا قطعات آن از هم جدا شوند، آنهارا داخل ظرف مورد دلخواه بچینید و روی آنها را با پودر پسته یا پودر قند تزیین نمایید و با چای نوش جان کنید .
این شیرینی یک میان وعده ی بسیار مقوی برای کودکان و نوجوانان در حال رشد است.
کماچ سن کرمان یکی از شیرینی های محلی محبوب استان کرمان است