اگر از قدیمیهای خانواده بپرسید که در آن سالهای قدیم، شیرینیهای مصرفی و مورد علاقهشان در ماه رمضان چه بوده است، به طور قطع تعدادی شیرینی را نام خواهند برد که مسقطی نیز از جمله آنهاست.
این شیرینی در شهرهای جنوبی کشور – به خصوص شیراز و کرمان– بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
نشاسته ۲۰۰ گرم
شکر ۴۰۰ گرم
آب ۱.۵ لیتر
گلاب ۰.۵ فنجان
روغن ۱۰۰ گرم
هل ۵۰ گرم
شکر ۴۰۰ گرم
آب ۱.۵ لیتر
گلاب ۰.۵ فنجان
روغن ۱۰۰ گرم
هل ۵۰ گرم
مسقطی
طرز تهیه :
نشاسته را در ۶ تا ۷ پیمانه آب سرد حل و از صافی رد میکنیم و در ظرف لعابی تمیزی می ریزیم و ظرف را روی حرارت ملایم می گذاریم و مرتب بهم می زنیم تا مایه جوش آید بعد شکر و گلاب را اضافه میکنیم و دانه های هل را را میشوئیم و داخل می ریزیم سپس روغن را داغ و به مایه اضافه میکنیم و مسقطی را بهم میزنیم تا تمام مواد مخلوط و غلیظ شود , باید آنقدر بجوشد تا غلیظ شود ، بطوریکه خط قاشق روی مایه محو نشود ، بعد در دیس میریزیم و بعد از سرد شدن بصورت لوزی می بریم و ممکن است در این مایه ۱۰۰ گرم خلال بادام بود داده بریزیم .
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این دسر برای ۴ تا ۶ نفر کافیست
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این دسر برای ۴ تا ۶ نفر کافیست