مواد لازم برای تهیه ماهی تنوری صبور
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه نیاز
آب تمر هندی نصف لیوان
سیر یک حبه
پیاز متوسط دو عدد
سبزی ماهی گشنیز و شنبلیله مفداری
سبزی پلویی سیصد گرم
ماهی صُبور دو عدد
طرز تهیه ماهی تنوری صبور
ابتدا داخل شکم ماهی را تمیز می کنیم و می شوییم. فلس ماهی را لازم نیست جدا کنیم. بهتر است مقداری شیره خرما بر پوست ماهی بمالیم (ولی حتمی نیست) تا از سوختن آن به هنگام کباب کردن روی آتش، جلوگیری شود، چون پوست سوخته ی آن باعث ایجاد مزه تلخ می شود.
شکم ماهی را کاملا باز کرده و صاف می کنیم .مقداری آب تمرهندی روی شکم ماهیمیریزیم تا جذب ماهی شود. بهتر است مقدار شنبلیه خیلی کم باشد تا مزه ی سبزی ماهی تلخ نشود. سپس سبزی ماهی و سبزی پلویی راشسته و خرد میکنیم. پیاز و سیر را نیز خرد می کنیم.
سیر و پیاز خرد شده را سرخ می کنیم. سپس با سبزی ماهی، سبزی پلویی و مقداری تمرهندی سفت مخلوط می کنیم. در مرحله بعد فلفل، نمک و بقیه آبتمرهندی را به همراه ربگوجه فرنگی به بقیه مواد اضافه کرده و هم میزنیم و روی شکم ماهی می مالیم.
مخلوط به دست آمده را که روی شکم ماهی می گذارند، به زبان محلی ” حشو ” می گویند. هدف از این کار، خوشمزه شدن ماهی و جلوگیری از سوختن گوشت آن است.
سپس ماهیها را مانند تصویر به پشت (یعنی شکم باز شده ی آن رو به بالا باشد) داخل توری قرار داده و آن را روی زغال کباب میکنیم، و یا میتوانیم آنها را درون فر گذاشته و کباب کنیم.
ماهی تنوری صُبورغذای سنتی خوزستان
چند نکته :
بهترین نوع ماهی صُبور، متعلق به بهمنشیر آبادان است.
ماهی تازه پوست براق و متمایل به طلایی دارد.
کسانی که در آپارتمان زندگی می کنند و امکان کباب کردن روی آتش برای آنها وجود ندارد، می توانند از فر برای کباب کردن ماهی استفاده کنند.
قدیم ها که تنورهای نانوایی سنتی وجود داشت، از این تنورها برای کباب کردن ماهی صُبور استفاده می شد.
در انتخاب ماهی صبور دقت کنید که ماهی نه زیاد کوچک باشد و نه زیاد بزرگ، چون کوچک آن، زیاد تیغ دارد و بزرگ هم خوب پخته نمی شود (به اصطلاح مغز پخت نمی شود).
ماهی صبور اگر نر باشد چون ماده ی آن شکم پف کرده دارد و مزه ماهی نر بهتر است
این نوع غذا از غذاهای محلی محبوب و خوشمزه خوزستان است امیدواریم شما هم درست کنید