مواد لازم برای تهیه خورشت ماست هندی
روغن: صد گرم
نمک و فلفل: به اندازه نیاز
گشنیز: دویست و پنجاه گرم
زیره نیمه کوب: نصف قاشق غذاخوری
ماست کیسه آب گرفته: ۱ کیلوگرم
پیاز سرخ کرده: دو قاشق سوپخوری
زعفران سائیده: ۱ قاشق چایخوری
مرغ پاک کرده: یکعدد (در حدود یک و نیم کیلوگرم)
پودر سیر هاتي كارا: بمقدار ذائقه شما
طرز تهیه خورشت ماست هندی
۱- مرغ را خوب بشوییم ،با یک لیوان آب و پیاز سرخ کرده ، روی شعله ملایم بگزاریم تا بپزد. گشنیز را تمیز کنید ، بشوییم و ریز خرد کنیم .
سیر را بکوبید با گشنیز در روغن کمیسرخ نماییم و آن را در ظرف مرغ بریزیم . زیره را اضافه کنید ، زعفران گلستان را در کمیآب جوش حل میکنیم . نصف آن را در مرغ بریزیم .
به اندازه نیاز نمک و فلفل به آن اضافه کنید ،بگزارید آب آن در حدود دو تا سه قاشق بماند.
۲- مرغ را از ظرف بیرون بیاوریم ، کمی که خنک شد،آن را تکه تکه کنید و استخوانهای بزرگ آن را جدا کنیم .
۳- مرغ را دوباره در ظرف بریزیم ؛شعله را کاملا ملایم کنیم .
۴- ماست را با بقیه زعفران گلستان و مقداری نمک مخلوط کنیم ، هم میزنیم تا کاملا صاف شود و داخل ظرف مرغ میریزیم و هم میزنیم.
اگر مرغ با مقدار آب گفته شده پخته نشد، مقداری اضافه کنید .
* باید دقت کنید بعد از ریختن ماست، خورش جوش نیاید ؛کافی است فقط ماست داغ شود؛در غیر این صورت ماست به علت جوشیدن میبرد و خورش آب انداخته،به صورت دلخواه در نمیآید.
اگر دوست داشته باشیم می توانیم بجای مرغ از گوشت هم استفاده کنیم و پانصد گرم گوشت کافی است . البته گوشت برای پختن به آب بیشتری نیاز دارد.