مواد لازم برای تهیه خاگینه تبریزی
یک قاشق غذاخوری پودر پسته یا پودر نارگیل
سه تا چهار قاشق غذاخوری مغز گردوی خرد شده
۲- ۵/۱ پیمانه(۳۰۰- ۲۵۰میلی گرم) شربت
نصف قاشق چای خوری پودر زنجبیل
نصف قاشق چای خوری پودر هل
نصف قاشق چای خوری پودر گل محمدی
نصف قاشق غذاخوری دارچین
به اندازه نیاز روغن مایع مخصوص سرخ کردنی
یک چهارم قاشق چای خوری زعفران ساییده
نصف قاشق چای خوری بیکینگ پودر
نصف پیمانه آرد گندم
چهار قاشق غذاخوری شیر پاستوریزه
دو عدد تخم مرغ
طرز تهیه خاگینه تبریزی
تخم مرغ ها را در یک ظرف بشکنید و با چنگال کمی بزنید. شیر را اضافه کرده، بیکینگ پودر و آرد را کم کم روی مایه الک کنید(تا گلوله نشود) و مخلوط نمایید. سپس کمی زعفران، پودر هل و پودر زنجبیل را اضافه کنید. در تابه ی تفلون مقداری روغن بریزید تا گرم شود و با قاشق غذاخوری از مایه در روغن ریخته و سرخ کنید. هر دو طرف آن که طلایی شد، روغن اضافی آن را بگیرید و در شربت قرار دهید تا کمی شربت به خورد آن برود. از شربت خارج نموده و در صافی قرار دهید. سپس در دیس بچینید و از مخلوط دارچین، پودر گل محمدی، زنجبیل و پودر هل روی آن بپاشید و با گردو، پودر پسته یا نارگیل خاگینه را تزیین و سرو نمایید.
طرز تهیه شربت خاگینه:
برای تهیه شربت، ۲ پیمانه شکر را با ۱ پیمانه آب و دو پر جوهر لیمو با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید. پس از ۵-۴ دقیقه از روی حرارت بردارید و ۲-۱ قاشق چای خوری زعفران حل شده در آب، به آن اضافه کنید.
پیشنهادات:
خاگینه را می توانید به طور یک جا در تابه بریزید و سرخ کنید. سپس به فرم دلخواه برش دهید و سرو نمایید.
بعضی افراد برای درست کردن خاگینه از ماست استفاده می کنند. اگر شما هم دوست داشته باشید می توانید به جای شیر از ماست پاستوریزه شیرین استفاده نمایید .