کوفته جز غذاهای محلی هست که در هر گوشه از ایران به سبک خاصی تهیه می شود در این جا می خواهیم روش درست کردن کوفته گردو به سبک جاسبی به دو روش را بیان کنیم .
روش درست کردن کوفته گردو به سبک جاسبی ، روش اول :
مواد لازم :
گوشت خورشتی بدون چربی ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط یک عدد
سیب زمینی متوسط یک عدد
گردو ۷۵ گرم
آرد نخود خام ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل و زرد چوبه به میزان دلخواه
رب گوجه فرنگی
روغن حیوانی یا کره مقداری
پیاز یک عدد
طرز تهیه کوفته گردو :
ابتدا نخود خام رو خیلی خوب بو میدیم بعدش اونو آسیاب کرده و الک می کنیم
گوشت ، پیاز ، سیب زمینی خام و گردو رو با دستگاه ۱۲۳ خوب له می کنیم.
نمک و فلفل و زرد چوبه و آرد نخود رو به مواد اضافه کرده ، خوب ورز میدیم
بعد کره یا روغن حیوانی رو داخل قابلمه می ریزیم. پیاز دوم رو نگینی خرد می کنیم و کمی تفت می دیم.
رب ، نمک و زردچوبه بهش اضافه می کنیم. حدود ۲ تا ۳ لیوان آب روش می ریزیم.
میذاریم تا آبش جوش بیاد بعد از مواد کوفته به اندازه نارنگی کوچک برمیداریم خوب گرد می کنیم و داخل آب درحال جوش می ندازیم.
بعد از نیم ساعت در قابلمه رو کج می ذاریم تا نیم ساعت دیگه غذا آمادس.
روش درست کردن کوفته گردو به سبک جاسبی ، روش دوم :
مواد اولیه :
گوشت چرخکرده ۲۵۰ گرم
گردو چرخکرده ۱۵۰ گرم
پیاز یک عدد
آرد سوخاری دو قاشق سوپخوری
زعفران آب کرده دو قاشق سوپخوری
پیاز خلالی خرد شده یک عدد
رب گوجهفرنگی یک قاشق سوپخوری
رب انار نصف قاشق سوپخوری
گردو چرخکرده یک قاشق سوپخوری
روغن و نمک به میزان لازم
آب دو پیمانه
طرز تهیه کوفته گردو :
پیاز را رنده کرده و با گوشت چرخکرده، گردو، آرد سوخاری، نمک و یک قاشق از زعفران مخلوط میکنیم.
مواد را خوب ورز میدهیم تا گوشت چسبندگی لازم را به دست آورد.
به اندازه یک نارنگی از مواد برداشته، گرد کرده و در کمی روغن تفت میدهیم.
همه مواد را به همین صورت گرد کرده و تفت میدهیم.
پیاز خلالی را در روغن تفت داده، سپس باقیمانده زعفران، رب گوجهفرنگی، رب انار و یک قاشق گردو چرخکرده را به آن افزوده و تفت میدهیم.
کمی نمک اضافه کرده و در انتها گوشتها را به آن میافزاییم.
آب را نیز به مواد در حال پخت اضافه میکنیم تا کوفتهها بپزند.
وقتی جا افتاد آن را سرو می کنیم.
روش درست کردن کوفته گردو به سبک جاسبی