خانه / آشپزی / ترشی و مربا / ترشی بندری

ترشی بندری

06543559309125102aترشی بندری نسبت به بقیه ترشی ها نرم تره و بلافاصله دو روز بعد از درست کردن قابل استفاده است و به دلیل تندی اش طرفداران بسیار زیادی دارد.

مواد لازم:

تمرهندی یک بسته
موسیر ۵۰ گرم
هویج ۳ عدد
خیار ۳ عدد
رب انار ترش ۱ لیوان
بادمجان متوسط ۳ عدد
سیر ۱ بوته
کرفس ۳-۲ شاخه
گل کلم ۱ کیلو
فلفل سبز ریز ۵۰ گرم
سیب زمینی ترشی ۰/۵ کیلو
ادویه ترشی ۱ تا ۲ قاشق سوپ خوری
گوجه فرنگی کال ۵ عدد
آب گوجه فرنگی غلیظ ۱ لیوان
سبزی معطر خرد شده(نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون) ۱ لیوان

 

طرز تهیه :
فلفل های سبز قلمی را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شود.
تمرهندی را درون ظرفی ریخته و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید، سپس آن را درون یک صافی بریزید و هسته های آن را جدا کنید.
گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید.
هویج ها و سیب زمینی ها و سیرها را پوست بـِکـَنید و ریز خرد کنید.
برگ های کرفس را جدا کنید و آن ها را هم به اندازه هویج خرد کنید.
خیارها را (بدون پوست گرفتن) خرد کنید و در صافی بریزید؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و ۳-۲ ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن برود.
موسیرهای خشک را به مدت ۶- ۵ ساعت در آب خیس کنید، ۳-۲ بار بشویید، ریشه ها و قسمت های زاید آن را بگیرید و به صورت درسته یا ریز شده استفاده کنید.
بوته های گل کلم را از هم جدا کنید و به طور کامل ریز کنید.
سبزی های معطر خرد شده ی ترشی را با تمامی مواد بالا مخلوط کنید.
بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شود؛ سپس به همان صورت که داغ است به بقیه مواد اضافه کنید و به طور کامل مخلوط کنید.
ادویه ترشی ، رب انار، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی رقیق شده با سرکه را به مخلوط اضافه کنید.
مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی بریزید و سرکه را به آن اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند.

نمک را هم به میزان دلخواه به ترشی بیفزایید. استفاده از مقدار بیشتری نمک در صورتی که شور نشود، مدت و کیفیت نگهداری ترشی را بیشتر خواهد کرد.

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه ترشی انبه زعفرانی

      این ترشی بندری در جنوب ایران خیلی محبوبه و در استان های ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *