خانه / آشپزی / غذاهایی که می توان با نخود سبز درست کرد

غذاهایی که می توان با نخود سبز درست کرد

download

 

نخود سبز خواص زیادی دارد و برای طعم دار کردن خیلی از غذا استفاده می شود و گاهی می توان با آن غذاهای منتوع درست کرد در این جا ب آشنایی شما با غذاهایی که می توان با نخود سبز درست کرد اشاره می کنیم .

بهار که می شود اولین سبزی هایی که سفره های زمستانی ما را سبز می کند باقلا و نخود سبز است. قدیم ها از نخود سبز فقط در سالاد الویه استفاده می شد.

بپزید و سفره بهاری تان را سبز کنید. فقط یادتان باشد که مواد لازم همه این دستورها برای چهار نفر ارائه شده است.

 

خوراک گوشت و نخود و هویج

یک پیاز را ریز خردکنید و در تابه‌ای با کمی روغن تفت دهید. وقتی پیاز سرخ شد کمی زردچوبه و ۳۰۰ گرم گوشت چرخ شده را به آن افزوده، سرخ کنید. رنگ گوشت که عوض شد، یک پیمانه هویج حلقه حلقه‌‌ شده و یک و نیم پیمانه نخود اضافه کنید.

 

دو قاشق رب گوجه یا یک پیمانه پوره گوجه‌فرنگی را درکمی آب جوشیده حل کنید و به مواد اضافه کنید. کمی آویشن هم به غذا بزنید و در تابه را ببندید تا گوشت و نخود بپزند.

 

در آخر نمک، فلفل و کمی آب لیمو هم اضافه کنید. این خوراک را می‌توانید هم با نان و هم با ماکارونی پخته سرو کنید.

 

سالاد نخود و لوبیا با عطر سیر

یک و نیم پیمانه لوبیا سبز را به اندازه دو تا سه سانت خرد کنید و همین مقدار نخود سبز را هم بخارپز یا آب‌پز کنید. بعد از ولرم شدن آنها را در کاسه‌ای بریزید.

 

۱ قاشق غذاخوری سبزیجات معطر، یک سوم پیمانه فلفل‌دلمه‌ای قرمز یا چیلی ریز شده و دو قاشق چایخوری سیر له شده را با کمی نمک، فلفل و دو قاشق کره آب شده مخلوط کنید و به مخلوط لوبیا سبز و نخود فرنگی اضافه کنید. این سالاد به صورت گرم و نیمه گرم سرو می‌شود.

 

پراتای نخودسبز (نوعی نان هندی تند)

دو پیمانه نخود را آب‌پز کنید و بعد به صورت پوره درآورید. در تابه‌ای کمی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. در روغن داغ یک قاشق سوپخوری دانه زیره و ۵ قاشق چیلی خشک را تفت دهید. نمک به مقدار لازم و نخود پوره شده را هم در تابه ادویه‌ها بریزید و تفت دهید.

 

سپس تابه را از روی حرارت بردارید. وقتی مواد خنک شد، آن را به سه پیمانه آرد اضافه و مخلوط کنید. مقداری آب اضافه کنید تا خمیر یکدست شود. بعد این خمیر را به ۱۲ چانه تقسیم کنید.

 

چانه‌ها را با کمک وردنه باز و نازک کنید. تابه‌ای مناسب را کمی چرب کنید و نان‌ها را در آن سرخ کنید. هردو طرف نان که پخت آن را بردارید.

 

سوبزی نخود (خوراک گیاهی)

 

دو پیمانه نخود سبز تازه را در کاسه‌ای مناسب مایکروفر بریزید. دو قاشق سوپخوری آب و کمی نمک به آن اضافه کنید و آن را ۵ دقیقه در مایکروفرحرارت دهید.

 

در این فاصله روی پوست چهارعدد گوجه‌فرنگی خراش ایجاد کنید و آنها را در آب جوش بیندازید تا پوستشان به راحتی جدا شود. بعد آنها را درشت خرد کنید.

 

در تابه‌ای کمی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. نصف قاشق چایخوری زیره و سه چهارم قاشق چایخوری ادویه گرام‌ماسالا را در روغن تفت دهید. سپس نصف پیمانه پیاز خلالی را در روغن تفت دهید تا سبک شوند.

 

بعد دو قاشق رب گوجه‌فرنگی، گوجه خرد شده و کمی پودر چیلی را به همراه نخودها به مواد بیفزایید. در ظرف را ببندید تا غذا با حرارت ملایم، پخته شود.

 

نمک غذا را فراموش نکنید. اگر دیدید غذا کم سس است موقع پخت به مقدار کم آب به آن اضافه کنید.

 

نخودپلو

یک پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. طلایی که شد کمی زردچوبه و ۲۵۰ گرم گوشت چرخ‌ شده به آن اضافه کنید. به گوشت کمی نمک، فلفل و آویشن یا هر ادویه دلخواه دیگر مثل ادویه پلویی اضافه کنید. بعد از افزودن سه قاشق رب گوجه‌فرنگی و نصف استکان آب در ظرف را ببندید.

 

یک و نیم پیمانه نخود را آب‌پز کنید. در آخر که آب گوشت تمام شد، نخود را هم افزوده و هم بزنید حالا دو و نیم پیمانه برنج را به روش معمول آبکش کنید. ته قابلمه کمی روغن بریزید.

 

ته دیگ دلخواه را بگذارید و برنج ومایه گوشت و نخود را لایه لایه در قابلمه بریزید. در آخر کمی روغن روی آنها بریزید. غذا را دم کنید. بعد از ۴۵ دقیقه تا یک ساعت نخودپلو آماده است.

 

سوپ خامه‌ای نخودسبز

یک پیاز را ریز خرد کنید. یک حبه سیر را هم له کنید. ۵۰ گرم کره را ذوب کنید. پیاز و سیر را در کره تفت دهید تا طلایی شوند. ۷۰۰ گرم نخود را با نصف قاشق غذاخوری شکر و یک مشت پر برگ نعنا به مخلوط پیاز اضافه کنید.

 

یک لیتر آب مرغ یا آب جوشی را که یک قرص عصاره سبزیجات در آن حل کرده‌اید به مواد اضافه کنید و بگذارید تا خوب بجوشد، همه مواد بپزد و مزه‌دار شود.

 

سوپ که تقریبا غلیظ شد حرارت را خاموش کنید و آن را با گوشت‌کوب برقی به صورت پوره درآورید. ۱۵۰ میلی لیتر خامه به آن افزوده، نمک و فلفل آن را امتحان کنید. برای سرو ، سوپ را با برگ‌های نعنا تزیین کنید.

 

نخود برشته طعم‌دار

این میان‌وعده را هم با نخود یخ‌زده می‌توان درست کرد و هم با نخود تازه. نخود یخ‌زده را یخ زدایی کنید و بعد با دستمال حوله‌ای آشپزخانه خشک کنید تا رطوبتی نداشته باشد.

 

نخود تازه را هم به مدت دو دقیقه در آب در حال جوش بیندازید. سپس آنها را آبکش و سپس همان گونه خشک کنید. فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود.

 

 

نخود را در کاسه‌ای بریزید و یک قاشق سوپخوری روغن و یک قاشق چایخوری مخلوط نمک و پودر سیر به آنها افزوده و خوب مخلوط کنید. در سینی فر کاغذ روغنی یا فویل آلومینیوم پهن کنید.

 

نخودها را در یک سطح روی سینی پهن کنید. دقت کنید همه نخودها کنار هم قرار گیرند و توده‌ای روی هم نباشند. نیم ساعت سینی را در فر حرارت دهید.

 

بعد در اواخر زمان پخت کمی سینی را تکان دهید تا همه جای نخودها برشته و کرانچی شود. بعد از این مدت سینی را بیرون بیاورید و بعد از خنک شدن سرو کنید.

 

پوره نخودفرنگی

۳۵۰ گرم نخود سبز را در قابلمه‌ای مناسب بریزید و بعد از افزودن نصف پیمانه آب و کمی نمک آنها را روی حرارت بگذارید. وقتی آب جوش آمد، حرارت را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و تا تمام شدن آب و نرم شدن نخود صبر کنید.

 

اگر آب زود بخار شد و نخودها هنوز نپخته بودند باز کمی آب اضافه کنید. در آخر نخودها را در غذاساز بریزید و به آنها دو قاشق سوپخوری شیر و دو قاشق سوپخوری کره اضافه کنید.

 

دستگاه را روشن کنید تا مواد به صورت پوره‌ای یکدست و نرم در بیایند. این پوره را مثل پوره سیب‌زمینی در کنار استیک، شنیسل و انواع خوراکی گوشتی می‌توانید سرو کنید.

 

دیپ نخودسبز و پنیر

دو پیمانه نخود سبز را آب‌پز کنید و بعد در دستگاه غذاساز بریزید. یک حبه سیر، نصف پیمانه نعنا، نوک قاشق چایخوری زیره، کمی نمک و فلفل هم به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا به صورت پوره‌ای نرم و یکدست در بیایند.

 

نصف پیمانه پنیر پارمسان رنده یا پودر شده، دو قاشق روغن زیتون و آب یک عدد لیموترش تازه را هم به مواد اضافه کنید و هم بزنید. این دیپ را مدتی در یخچال بگذارید تا خنک شود. سپس آن را با بیسکویت،‌ چیپس یا نان سوخاری سرو کنید.

 

سالاد ماکارونی با نخود و سبزیجات

دو پیمانه پاستای فرمی را در آب جوش بریزید، بعد از ۸ تا ۱۰ دقیقه آنها را آبکش کنید و از روی‌شان آب سرد رد کنید. یک سیب‌زمینی متوسط را آب‌پز یا بخارپز کرده، نگینی خرد کنید.

 

نصف پیمانه هویج پخته نگینی شده،‌ نصف پیمانه ذرت پخته و یک قاشق پیازچه ریز خرد شده را با سیب‌زمینی و پاستا در کاسه‌ای بریزید. نصف پیمانه فیله گوجه‌فرنگی نگینی شده و نصف پیمانه کرفس نگینی شده را هم اضافه کنید.

 

حالا از مخلوط سه قاشق مایونز، پنج قاشق ماست غلیظ، کمی نمک و فلفل و دو قاشق آبلیمو به عنوان سس استفاده کنید. همه مواد را با هم مخلوط کنید و در یخچال بگذارید. بعد از خنک شدن سالاد قابل سرو است.

 

نکات روز آشپزی در سایت ابانک .

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

44927_231-400x330

چطور سس تارتار درست کنیم

این سس با همین مقدار مواد اولیه طعم بسیار خوبی دارد و خوردن آن در ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *