خانه / آشپزی / طرز تهیه آش شله قلمکار

طرز تهیه آش شله قلمکار

shole_ghalamkarb

مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار

برگ بو برای پخت گوشت

پیاز        سه  عدد

استخوان قلم        یک عدد

نمک و فلفل و زردچوبه       به اندازه نیاز

بلغور گندم          ۱ پیمانه

برنج         نیم پیمانه

عدس         نیم پیمانه

لوبیا قرمز         نیم پیمانه

لوبیا چیتی          نیم پیمانه

نخود          نیم پیمانه

مرزه              هفتاد و پنح گرم

ترخان               هفتاد و پنح گرم

شوید .            هفتاد و پنح گرم

گشنیز        صد گرم

اسفناج یا برگ چغندر           صد و هفتاد و پنج گرم

جعفری      دویست و پنجاه رم

تره          دویست و پنجاه رم

گوشت گردن یا سردست     نیم کیلو

طرز تهیه آش شله قلمکار

– از شب قبل تمام حبوبات به غیر از عدس را بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید .
۲ – گوشت مناسب برای آش شله قلمکار گوشت گردن یا سردست است که گوشت چرب تری است و به دلیل بافت بیشتر آش را کشدار میکند.
گوشت را به همراه یک عدد پیاز و برگ بو و کمی زردچوبه و فلفل و یک عدد قلم بگذارید تا کاملا بپزد .
۳ – حبوبات را نیز به همراه آب بگذارید تا بپزد و کاملا له شود . در مورد عدس یک ساعت اگر خیس بخورد کافی است و بیشتر از این زمان عدس از بین میرود .
۴ – سبزیجات را خرد کرده و به همراه آب گوشت به حبوبات بیفزایید و بگذارید تا آش بر روی حرارت ملایم کاملا پخته شود .
۵ – قلم را از گوشت خارج کنید و گوشت را با گوشت کوب کامل بکوبید تا کاملا نرم و کش دار شود . میتوانید مقداری از حبوبات پخته را نیز همراه گوشت بکوبید کا باعث لعاب دار شدن آش میشود .
۶ – ۲ عدد پیاز باقی مانده را خلال کرده و سرخ کنید و به آش بیفزایید. میتوانید دو عدد سیر نیز سرخ کرده و به آش بیفزایید .
۷ – گوشت کوبیده شده را پس از ۲ ساعت که مواد خوب پخته شد اضافه کنید . اگر گوشت را از ابتدا اضافه کنید آش سریع ته میگیرد و باید زیاد هم زده شود .
۸ – نمک و فلفل و ترشی آش را اندازه کنید میتوانید از کمی آب غوره یا سرکه در آش استفاده کنید .
۹ – استفاده از عصاره گوشت آماده زمانی که شما آب گوشت کافی ندارید نیز مفید است .
نکات :
۱ – این آش به دلیل وجود گوشت سریع ته میگیرد پس توجه کنید که بعد از افزودن گوشت سریع هم زده شود .
۲ – در زمان پخت حبوبات از زود پز استفاده نکنید چون به دلیل وجود گندم و سر رفتن آن استفاده از زود پز خطرناک است .
۳ – حبوبات در این آش باید کاملا له شوند .
۴ – با پیاز داغ و نعنا داغ و مفداری کشک روی آش را تزیین نمایید .

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

44927_231-400x330

چطور سس تارتار درست کنیم

این سس با همین مقدار مواد اولیه طعم بسیار خوبی دارد و خوردن آن در ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *