مواد لازم برای تهیه آش دندونی با قلم گاو
آرد دو قاشق غذاخوري
زردچوبه دو قاشق چايخوري
روغن سه قاشق غذاخوري
پياز دو عدد متوسط
قلم گاو یک تكه
انواع حبوبات غير از لپه یک پيمانه
گندم پوست كنده یکونیم پيمانه
طرز تهیه آش دندونی با قلم گاو
گندم را شسته و در قابلمه با ۲ ليوان آب روي حرارت بگذاريد. مراقب باشيد كه آب داخل قابلمه نجوشد. ملاحظه مي كنيد كه حباب و كف سفيد رنگي سطح آب را مي پوشاند. قبل از جوشيدن زير گاز را خاموش كنيد، روي درب دمي گذاشته و با همان گاز خاموش ۵ الي ۶ ساعت بماند. مي توانيد از شب تا صبح روي بخاري با شعله كم بگذاريد. مي بينيد حجم گندم زياد مي شود و تا سطح آب بالا مي آيد.
در قابلمه ديگري پياز داغ كنيد. زردچوبه را اضافه كنيد و تفت دهيد. قلم گاو و حبوبات را همراه آب (ميزان آب قدري باشد كه روي قلم را بپوشاند.) بگذاريد بپزد تا حبوبات كاملاً نرم شود.
بعد از پخته شدن حبوبات، قلم را از قابلمه خارج كنيد، گندم را به آن اضافه كنيد و بگذاريد آش غليظ شود. يك ربع قبل از پايان پخت، آرد را در كمي آب سرد حل كنيد و در قابلمه بريزيد.
اين سوپ بسيار مقوي و خوشمزه است و پخت اين آش برای کودکان خیلی مقید است.