خانه / سبک زندگی / آموزش شمع سازی / شمع سازی و روش اولیه این کار

شمع سازی و روش اولیه این کار

shame2

شمع سازی یکی از هنرهای جذابی هست که همه می توانند در خانه برای سرگرمی و تزیین منزل از آن استفاده کنند ما در ابتدا می خواهیم شمع سازی و روش اولیه این کار را بیان کنیم .

– برای شروع کار رعایت مواد زیر لازم است :

۱. قبل از شروع به کار، لباس مخصوص کار به تن کنید و روی سطح کار را با روزنامه بپوشانید تا لباس و اطراف‌تان کثیف نشود.

۲. تمام وسائل لازم را در کنار دست خود قرار دهید.

۳. برای تمیزکردن ظرف پارافین، نیاز شستن آن ندارید، بلکه برای تمیز کردن آن می‌توانید بلافاصله بعد از استفاده و هنگامی که ظرف هنوز گرم است، آن را با یک دستمال غیر قابل استفاده و یا پنبه پاک کنید.

۴. قالبی که برای شمع‌سازی استفاده می‌کنید، باید صاف و صیقلی و بدون خراش باشد، در ضمن در قالب‌های یک تکه، سرقالب باید کوچک‌تر از ته آن باشد تا شمع پس از سرد شدن به‌راحتی از قالب جدا شود.

۵. برای سرد کردن پارافین، هیچ‌گاه آن را در فریزر قرار ندهید، چون شمع شما پس از سرد شدن ترک می‌خورد، ولی می‌توانید آن را در جای خنک و یا در طبقه‌ی پائین یخچال قرار دهید.

۶. برای تهیه‌ی شمع‌های شناور، باید به‌طور حتم از قالب‌هائی استفاده کنید که قسمت انتهای آن باریک‌تر از سرقالب باشد، در غیر این‌‌صورت شمع روی آب شناور نمی‌ماند و در ته ظرف فرو می‌رود. (قالب‌های شیرینی برای تهیه‌ی این شمع‌ مناسب‌تر است)

۷. خرده‌ها و زایدهای پارافین را دور نریزید. آنها را در کیسه‌ای برای ساختن شمع‌های چهل تکه نگه‌داری کنید.

hou2113

 

 

 

– طریقه‌ی آماده کردن فتیله:

طریقه‌ی آماده‌کردن فتیله به این ترتیب است که فتیله را ۵ دقیقه در پارافین ذوب شده قرار دهید. سپس آن‌را از ظرف خارج کرده و به‌صورت صاف روی یک کاغذ روزنامه یا یک ظرف مسطح بگذارید تا خشک شود.

 

– شمع شناور

مواد و وسائل لازم:

۱. پارافین قالبی

۲. فتیله

۳. رنگ مخصوص شمع

۴. قالب شیرینی

۵. اسید استارین

۶. ظرف مخصوص ذوب کردن پارافین

۷. قلاب یا میله‌ی فلزی

 

طرز تهیه:

ظرف مخصوص ذوب کردن:

برای ذوب کردن پارافین می‌توانید از ۲ قابلمه که یکی کوچک‌تر از دیگری باشد، استفاده کنید. به این ترتیب که در قابلمه‌ی بزرگ‌تر مقداری آب بریزید، سپس ظرف کوچک‌تر را که بهتر است از نوع دسته‌دار باشد (ماند ظرف شیرجوش)، داخل آن بگذارید، تکه‌ای از پارافین را داخل آن بریزید و قابلمه‌ی بزرگ‌تر را روی حرارت قرار دهید، سپس صبر کنید تا پارافین ذوب شود.

در ضمن خوب دقت کنید که آب داخل ظرف پارافین نریزد.

پس از ذوب شدن پارافین، مقداری رنگ مخصوص شمع به آن بیفزائید تا خوب در آن حل شود.

اسید استارین را به آن بیفزائید. استفاده از اسید استارین باعث می‌شود که شمع، هنگام سوختن دیرتر آب شود و باعث استقامت شمع می‌شود. در ضمن باعث می‌شود که شمع پس از سرد شدن، کمی کوچک‌تر شده و به‌راحتی از قالب جدا شود. در ضمن حلال خوبی برای رنگ است و باعث شفاف شدن آن نیز می‌گردد.

برای هر یک کیلو پارافین، ۳۵۰ گرم استارین لازم است.

تعداد ۳ یا ۴ عدد قالب را در ظرفی مانند بشقاب یا سینی بگذارید تا جابه‌جائی آن راحت‌تر انجام بگیرد.

پارافین را به‌آرامی داخل قالب‌ها بریزید و آن را در یخچال قرار دهید. بگذارید تا سرد شود.

قبل از این‌که پارافین داخل قالب به‌طور کامل سرد شود، یک گودی در مرکز شمع به‌وجود می‌آید، این گودی را دوباره با پارافین مذاب پر کنید و بگذارید تا سرد شود.

چنان‌چه شمع پس از سرد شدن به‌راحتی از قالب جدا نشد، آن‌را به‌مدت بیشتری در یخچال بگذارید.

شمع را از قالب جدا کنید و یک قلاب یا میله‌ی نازک را روی حرارت، داغ کرده و به‌آرامی در مرکز شمع فرو ببرید.

فتیله را کمی بزرگ‌تر از قالب بریده و آن را در سوراخ ایجاد شده قرار دهید.

در پایان ‌ظرف مورد نظر را پر از آب کرده و شمع را به‌آرامی روی آن بگذارید تا به‌حالت شناور روی آب قرار گیرد.

مراقب باشید که آب روی شمع را نگیرد.

در این پست شما تنها روش درست کردن شمع را یاد گرفته اید در پست های بعد روش انواع شمع زیبا و تزینی را بیان می کنیم .

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

شستن لباس نوزاد را بلد باشیم

    برای پاک کردن لکه های ناشی از ریختن شیر مادر،شیرخشک،لکه های غذا و ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *