خانه / آشپزی / روش درست کردن گز آردی به شیوه اصفهانی

روش درست کردن گز آردی به شیوه اصفهانی

روش درست کردن گز آردی به شیوه اصفهانی

Flour-Gaz-Esfahan-3

 

گز یک سوغاتی از اصفهان است که انواع مختلف دارد حالا اگر می خواهید گز اصفهان را به خانه خود بیاورید با ما همراه شوید با روش درست کردن گز آردی به شیوه اصفهانی در ادامه مطلب .

گز آردی یکی از انواع گز است. گز سوغات اصفهان و کرمان، یزد و چهار محال و بختیاری و یکی از تنقلات شیرین معروف و سنتی ایران است .

با توجه به اهمیت مواد طبیعی در صنایع غذایی ، گز از معدود شیرینی های جهان است که در آن از آرد ،نشاسته ، روغن ، مواد نگهدارنده ، مواد غیر طبیعی ،مواد شیمیایی ، رنگ و طعم دهنده ، استفاده نمی شود و ترکیبات آن شامل: شکر، گلوکز مایع، انواع مغز ها چون پسته، بادام، سفیده ی تخم مرغ، ترنجبین، گلاب یا عرق بیدمشک است و تنها شیرینی است که در ترکیب آن از شیره ترنجبین و یا شیر خشت و یا گز انگبین استفاده می شود و سرشار از از منابع پروتئینی (سفیده تخم مرغ) ، مواد آلی ، ویتامینها و مواد معدنی ( درصد قابل توجه مغزهای مفید) است.

گز از نظر ماندگاری و حفظ شرایط مصرف در بین مواد غذایی در مقام اول قرار دارد و دارای طولانی ترین پروسه (حدود ۸ ساعت) است .

 

روش درست کردن گز آردی به شیوه اصفهانی ، مواد لازم :

مغز پسته: ۵۰ گرم

شکر: ۱/۲ پیمانه

گلاب: ۱/۴ پیمانه

گلوکز: ۱/۴ پیمانه

سفیده تخم مرغ: ۱ عدد

آرد سفید

 

Flour-Gaz-Esfahan-2

 

روش درست کردن گز آردی به شیوه اصفهانی ، طرز تهیه :

 

سفیده تخم مرغ را با همزن بزنید تا سفید شده ، پف کند و از همزن نریزد.

در یک قابلمه شکر و گلاب را مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد.

گلوکز اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه هم بزنید تا مواد خوب با هم مخلوط شوند.

چسبندگی آن را با انگشت تست کنید.

اگر کافی بود یک قاشق چایخوری از مواد را به سفیده تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید تا دمای سفیده را بالا ببرد.

سپس کل سفیده را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.

مواد را خوب هم بزنید تا سفت شوند.

حرارت را خاموش کرده و پسته را اضافه کنید.

۱۵ دقیقه صبر کنید تا مواد خودش را بگیرد و خنک شود.

روی سطح آرد پاشیده و مواد را روی سطح آردی پهن کنید و به شکل و اندازه دلخواه برش بزنید.

یا با قاشق مقداری از موادرا برداشته روی آرد بگذارید و با دست فرم دهید.

گز را در یخچال بگذارید تا خنک شود.

 

یک چای عصرانه دلچسب با گز آردی خانگی .

 

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

44927_231-400x330

چطور سس تارتار درست کنیم

این سس با همین مقدار مواد اولیه طعم بسیار خوبی دارد و خوردن آن در ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *