شما که غذاهای جنوبی دوست دارید و امکان سفر به جنوب را ندارید در این پست آشپزی به بیان روش درست کردن قلیه ماهی به سبک جنوبی می پردازیم .
روش درست کردن قلیه ماهی به سبک جنوبی ، مواد اولیه
یك كیلو( شوریده- سنگسر- هامور) ماهی پوست گرفته و پاك شده
یك بوته سیر
۳۰۰ گرم سبزی( گشنیز و شنبلیله)
یك بسته تمرهندی
یك عدد متوسط پیاز
به قدر دلخواه زردچوبه و نمك
یك قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
یك قاشق غذا خوری و یا یك فنجان آب گوجه فرنگی رب گوجه فرنگی
روش درست کردن قلیه ماهی به سبک جنوبی
ماهی را به اندازه ی تكه های ۴×۴ سانتی متر خُرد كرده و می شوییم . ماهی كه برای قلیه ماهی استفاده می كنیم بایستی بدون استخوان باشد. به همین دلیل ماهی های : شوریده- سنگسر- هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند. سبزی این خورشت شامل شنبلیله و گشنیز، هر كدام یه میزان ۱۵۰ گرم می باشد. پیاز خرد شده را با ۳ قاشق سوپخوری روغن، كمی تفت می دهیم. سپس سیر و شنبلیله و گشنیز خرد شده، را با آن كمی تفت می دهیم. ماهی را با كمی زردچوبه و نمك، به همراه سبزی ها تفت می دهیم. بعد شیره تمرهندی و رب گوجه فرنگی را اضافه كرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت ۳۰ دقیقه می پزیم. غذا آماده ی سرو است.
توجه داشته باشید که برای ترش کردن این غذا از تمر هندی استفاده کنید و برای خوش عطر تر شدن از پودر سیر در قلیه استفاده کنید. اگر اعضای خانواده شما دارای بیماری قلبی هستند می توانید قلیه را با اطمینان کامل به آن ها توصیه کنید اما به شرطی که مدت زمان سرخ کردن کم باشد.
روش درست کردن قلیه ماهی به سبک جنوبی