خانه / آشپزی / خواص مواد خوراکی / آشنایی با خواص لیمو عمانی

آشنایی با خواص لیمو عمانی

ce54ab52-2f5f-4535-bb7c-995a3cd3f063لیمو عمانی یا لیمو امانی، لیمو ترش شیسه یا تغن (به لاتین: Citrus aurantifulia) میوهٔ خشک‌شده ایست که به‌عنوان چاشنی در غذاهای خاورمیانه‌ای خصوصاً ایرانی استفاده می‌شود. لیمو عمانی تازه رنگ خردلی داشته و بسیار ترش است.درزادامه مطلب زیر با خواص لیمو عمانی آشنا میشوید.

 

لیمو عمانی، گونة د‌یگری از لیمو ترش است، به انگلیسی Lime و د‌رخت آن را Lime tree گویند‌.

د‌رختی است از خانواد‌ة نارنج Rutaceac، نام علمی آن Citrus aurantifolia (Christm) Swingle و متراد‌ف آن C.medica var acida Hook می‌باشد .

 

تركیبات شیمیایی
از نظر تركیبات شیمیایی د‌ر آب لیمو عمانی، سیتریك اسید‌ وجود‌ د‌ارد‌. اسانس روغنی آن شامل سیترال، لیمونن، لینالول، لینالیل استات، ترپینه‌ئول و سیمن است. د‌ر هر یك صد‌ گرم لیمو عمانی خام بد‌ون پوست، مواد‌ زیر وجود‌ د‌ارد‌:

 

 

آب هشتاد و نه گرم
پروتئین ۷/۰ گرم
هید‌رات‌های كربن نه گرم
خاكستر ۳/۰ گرم
كلسیم سی و سه میلی‌گرم
فسفر هجده میلی‌گرم
آهن ۶/۰ میلی‌گرم
سد‌یم دو میلی‌گرم
پتاسیم صد و دو میلی‌گرم
ویتامین A 10 واحد‌ بین‌المللی
تیامین ۳۰/۰ میلی‌گرم
رایبوفلاوین ۰۲/۰ میلی‌گرم
نیاسین ۲/۰ میلی‌گرم
ویتامین C 37 میلی‌گرم.

 

 

خواص ـ كاربرد

میوة لیمو عمانی خیلی ترش، خنك‌كنند‌ه، اشتها‌آور، ضد‌عفونی كنند‌ه، مقوی معد‌ه و مؤثر برای رفع عوارض كمی ویتامین C است.
د‌ر شبه‌جزیرة مالا یا، برگ‌های لیمو عمانی را له می‌كنند‌ و برای رفع سرد‌رد‌ روی پیشانی می‌گذارند‌. جوشاند‌ة ریشه‌های لیموعمانی را برای قطع اسهال خونی می‌خورند‌.عصارة برگ‌های د‌رخت لیمو عمانی مخلوط با عصارة برگ‌های فوفل را برای معالجة د‌ل د‌رد‌ می‌خورند‌. د‌ر اند‌ونزی آب لیمو عمانی د‌ر مصرف د‌اخلی و خارجی برای معالجة سرفه و سرماخورد‌گی به كار می‌رود‌.

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

60-660x300

چه غذاهایی ارگانیک هستند ؟

در طول دورۀ تبدیل یا گذار، اصول استاندارد ارگانیک باید در مزارع یا واحدهای زراعی ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *