خانه / آشپزی / خواص مواد خوراکی / آشنایی با خواص عناب

آشنایی با خواص عناب

L6350217889221۰عناب (Ziziphus zizyphus) درختچه‌ای است متوسط که ارتفاع آن تا ۱۰ متر نیز می‌رسد. عناب بومی مناطق گرمسیر بوده و برگ‌های کوچک سبزرنگ، بدون کرک و تخم‌مرغی شکل آن در زمستان می‌ریزد. میوهٔ زیتونی شکل عناب که دارای خواص دارویی بسیار زیادی می‌باشد در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک می‌خورد.درادامه مطلب زیر با خواص عناب آشنا شوید.

عناب بومی مناطق گرمسیر است كشت آن در شمال آفریقا ،جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج دارد .

 

 

برگهای این درخت كوچك ، زیبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار است . گلهای آن كوچك و برنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه این درخت كه عناب نامیده می شود برنگ قرمز و بشكل تخم مرغ ودارای یك هسته است .

 

طعم عناب كمی شیرین است.
تركیبات شیمیایی عناب :

 

 

عناب دارای لعاب فراوان حدود ۵% مواد پروتئینی ، ۴%مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C و املاح می باشد . در عصاره آبی چوب عناب اسید زی زی فیك و اسید زی زی فوماتیك وجود دارد .
خواص داروئی عناب :

 

 

 

 

عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است . البته ابو علی سینا اعتقاد داشت كه عناب كمی سرد است .
۱) عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم كننده سینه است.

 

۲) ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید.

 

۳) ادرار را زیاد می كند.

 

۴) عناب آرام كننده اعصاب است.

 

۵) خون را تمیز می كند.

 

۶) ضد سرفه است.

 

۷) خواب آور است و بیخوابی را برطرف می كند.

 

۸) جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است.

 

۹) آسم وتنگی نفس را برطرف می كند.

 

۱۰) برای معالجه و التیام زخمهای كهنه گرد ریشه خشك شده عناب را روی آنها بپاشید .

 

۱۱) هسته عناب خواب آور است.

 

۱۲) خستگی شدید را برطرف می كند.

 

۱۳) رشد موی سر را زیاد می كند.

 

۱۴) جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می كند.

 

۱۵) جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است.

 

۱۶) برای برطرف كردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید.

 

۱۷) دستگاه هاضمه را تقویت می كند.

 

۱۸) حافظه را تقویت می كند.

 

۱۹) كم اشتهایی را برطرف می كند.

 

۲۰) هرگاه كه احساس غمگینی كرده و گریه می كنید یك فنجان دم كرده عناب لبخند به لبهای شما می آرود.

 

۲۱)و بالاخره برای درمان سرطان آب عناب را با كاهو بخورید .

 

 

 

 

 

طرز استفاده جوشانده عناب :

 

 

۵۰گرم عناب را در یك لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.
جوشانده عناب و جو :

 

 

۱۴ دانه عناب را با ۲۵ گرم جو پوست كنده مخلوط كرده و در ۲ لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو باصطلاح شكفته شود و ۱/۵لیتر آب باقی بماند . این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود . سپس روی آنرا بردارید و بنوشید .
مضرات عناب :

 

 

عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ می كند . ضمنا عناب نیروی جنسی را كم می كند بنابراین باید با غذاهای محرك مانند عسل خورده شود.

 

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

60-660x300

چه غذاهایی ارگانیک هستند ؟

در طول دورۀ تبدیل یا گذار، اصول استاندارد ارگانیک باید در مزارع یا واحدهای زراعی ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *