خانه / آشپزی / خواص مواد خوراکی / آشنایی با خواص عدس

آشنایی با خواص عدس

archive_26-11-1392_IMAGE635280523620194394عدس (Lens culinaris) گیاهی کوچک شبیه به نخود است که معمولاً در خاک‌های فقیری که برای کاشت دیگر محصولات مناسب نیست، کاشته می‌شود. عدس در انواع و رنگ های گوناگونی وجود دارد که عدس قهوه ای، سبز، نارنجی از آن جمله اند. از عدس قرمز برای تهیه شوربای رنگی استفاده می‌شود. برای پختن نان، عدس را با آرد مخلوط می‌کنند.در ایران، از این گیاه، برای تهیه عدس‌پلو استفاده می‌کنند.در ادامه مطلب زیر خواص عدس را برای شما بازگو میکنیم.

عدس از سری حبوبات با طبع سرد و خشک است که سرشار از آلبومین ، هیدارت کربن چربی ، مواد معدنی و آب و سلولز است. از سری مواد معدنی عدس میتوان به پتاسیم ، فسفر ، منیزیم ، کلسیم و آهن اشاره کرد. ویتامین های موجود در عدس C ، PP ، B2 ، B1 و A می باشند. عدس برای دفع سموم بسیار مناسب است زیرا پتاسیم موجود در آن باهث فعالیت زیاد کلیه می شود.

–    عدس باعث تقويت عضله قلب مي‎گردد و در حفظ سلامتي آن مؤثر مي‎گردد.

–    عدس باعث تقويت عضلات و رشد و نمو كودكان مي‎شود.

–    عدس فعاليت سلول‎هاي مغز و هوش و حافظه را افزون مي‎كند.

–    كساني كه كم خون هستند عدس را در برنامه غذايي خود قرار دهند.

– كساني كه دوران نقاهت را مي‎گذرانند عدس مصرف نمايند.

– عدس يك غذاي خوب براي سالمندان است.

– حضرت محمد(ص) فرموده‎اند: خوردن عدس دل را نرم و اشك چشم را به سرعت جاري مي‎سازد.

– براي جمع شدن پوست‎هاي شل، عدس را با آرد جو مخلوط كرده با كمي گلاب با آبليمو مخلوط نموده يك روز بگذاريد بماند سپس خوب مخلوط كرده پوست را با آن محلول ماساژ دهيد.

– براي رفع جوش صورت: آرد عدس را با آب ترب مخلوط كرده روي جوش صورت بگذاريد.

– براي تحليل خنازير و ورم‎هاي آن عدس را در سركه بپزيد به صورت ضماد بگذاريد.

– خوردن عدس باعث جلاي پوست مي‎شود.

– براي دفع زردي رخسار عدس را همراه تخم خربزه ميل كنيد، يعني ابتدا يك پياله عدس خورده سپس بالاي آن كمي تخم خربزه را بشكنيد و يا اين كه عدس و تخم خربزه را بپزيد به صورت ضماد روي صورت بگذاريد.

– يك نسخه براي جوش صورت: آرد عدس و آرد نخود از هر كدام ۲۵ گرم و نشاسته ۱۵ گرم با عرق رازيانه مخلوط كرده روي صورت بماليد.

– كساني كه به كارهاي سخت بدني اشتغال دارند خوب است كه يك وعده غذايي خود را عدس قرار دهند بدين روش كه عدس پخته را با پياز داغ مخلوط نمايند ميل كنند. البته اگر شب قبل از پخت عدس را خيس نمايند و در زمان پخت زمان كمتري ببرد خاصيت آن بيشتر است.

– براي نرم شدن سينه عدس آب پز ميل كنيد.

– براي درمان چاك گوشه لب از آش عدس استفاده كنيد.

– براي بهبود ورم لوزه از سوپ عدس استفاده كنيد.

– براي درمان ديفتري از جوشانده عدس قرقره كنيد.

– براي سفيدشدن دندان با سوخته دانه‎هاي عدس دندان را مسواك كنيد.

– كساني كه دختر مي‎خواهند خوب است كه يك ماه قبل از بارداري و در دوران بارداري عدس را در برنامه خود بگذارند.

– براي مانع شدن برگشت تب آش عدس را با روغن بادام ميل شود.

– براي برطرف شدن زخمهاي عميق آرد عدس را با عسل مخلوط كرده روي زخم بگذاريد.

– براي از بين بردن ترك پاشنه پا و سرخي پوست آرد عدس را با سفيدة تخم‎مرغ مخلوط نموده به صورت ضماد بماليد.

– جهت ترك دست و پا كه در اثر سرما عارض شده است ضماد عدس با سركه را به دست و پا بماليد.

– براي درمان ورم پستان كه در اثر انعقاد شير به وجود آمده است ضماد پخته عدس با برگ كلم را بگذاريد.

– كساني كه خارش و كهير دارند از عدس آب پز استفاده نمايند.

– عدس باعث افزايش شير مادران مي‎شود.

– امام صادق(ع) فرموده‎اند: در عدس دواي هفتاد درد است.

– خوردن آب عدس ملين و خود عدس قابض است.

– كساني كه مبتلا به سوءهاضمه هستند از سوپ عدس استفاده كنند.

– براي درمان خارش چشم عدس را بسوزانيد و به چشم بماليد.

– عدس پخته با سركه جهت استسقاع يا آماس مفيد است. علايم بيماري آماس يا استسقاع عبارتند از : نفخ شكم، ورم بدون درد در تمامي بدن، تورم پلك‎ها و چشم و صورت، تغيير رنگ پوست و زردي چهره، تهوع و اسهال يا يبوست و خواب‎آلودگي.

– مصرف زياد عدس باعث ضعف ديد مي‎شود.

– كساني كه اختلالات قاعدگي دارند عدس نخورند.

– خوردن عدس در شب باعث كابوس و ماليخوليا مي‎شود به طور كلي عدس كم بخورند.

– كساني كه تصلب شرائين دارند عدس كم بخورند.

– زياده روي در خوردن عدس باعث جذام مي‎شود.

– افرادي كه آنژين صدري دارند عدس كم بخورند.

– زياده‎روي در خوردن عدس ضعف اعصاب مي‎آورد.

– افراد سوداوي عدس كم بخورند.

– خوردن زياد عدس باعث سخت ادراري مي‎شود.

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

60-660x300

چه غذاهایی ارگانیک هستند ؟

در طول دورۀ تبدیل یا گذار، اصول استاندارد ارگانیک باید در مزارع یا واحدهای زراعی ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *