خانه / آشپزی / خواص مواد خوراکی / آشنایی با خواص شوید

آشنایی با خواص شوید

dillشِوید یا شِوِد (نام علمی: Anethum graveolens dhi ) گیاهی است یکساله یا دوساله که گاهی بلندی آن به یک متر نیز می‌رسد. ریشه آن راست و مخروطی شکل و سفید است. این گیاه بومی جنوب غربی و آسیا و آسیای میانه‌است و امروزه در بیشتر نقاط گیتی از جمله بخش‌های جنوب اروپا، ایران، مصر، آمریکا و چین پرورانده می‌شود. شهرستان اقلید بزرگترین تولید کننده شوید در ایران است.درادامه مطلب زیر با خواص شوید آشنا میشوید.

 

خواص داروئي:

 

تخم شويد اثرات درماني زيادي دارد منجمله بعنوان ضدتشنج ، ‌ضد درد ، نفخ شكم ، ادرار آور و براي تقويت معده بكار مي رود . براي كساني كه اشتهاي زيادي به غذاندارند و لاغر هستند تخم شوید بهترين دارو است زيرااشتها را زياد كرده , معده را تقويت مي كند و انرژي به بدن مي دهد . تخم شويد را مي توان براي ناراحتي معده، بي خوابي و ضد گاز معده بكار برد .

 

 

خانمهاي شير ده که شير آنها كم است بايد حتما روزي چند بار دم كرده تخم شويد يا در تخم شوید بخورند و در غذاي خود مصرف كنند بطور معجزه آسائي شير آنها زياد خواهد شد .

 

 

طب گياهي ايران خواص زيادي را براي شوید قائل است مثلا در مورد درد شديد و ورم معده از دم كرده شويداستفاده مي كردند كه اثر تسكين فوري دارد .از شويد براي دل درد در حيوانات نيز استفاده مي شود ودامداران قديم بخوبي به اين موضوع وا قف بودند . مثلا براي گوسفند و بز كافي است كه مقدار ۳۰ گرم تخم شويد به آنهاداد كه نفخ و دل درد را ساكت كنند .

 

در مورد بيماراني كه مبتلا به استفراغ شديد هستند و هيچ غذايي حتي آب را نمي توانند در معده خود نگاهدارند بهترين درمان شوید است . اين نوع بيماران بايد دم كرده شوید را آهسته آهسته بنوشند .

 

در چين حتي شوید را براي كمردردهايي كه بعلت انقباض عضلاني باشد بكار ميبرند .

 

يك نسخه قديمي چيني براي باد فتق نيز از تخم شويداستفاده مي كنند . همچنین افرادی که دارای بیماری چربی خون می باشند از علف شوید و تخم آن برای درمان بیماری استفاده نمایند که نحوه استفاده تخم شوید به صورت جوشانده می باشد که روزانه باید به مقدار دو استکان مصرف نمایند و عرق شوید یک استکان بعد از نهار و شام.

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

خاصیت گردو در طب سنتی

    محافظت از سیستم ایمنی، جلوگیری از لخته شدن خون، تنظیم سوخت و ساز ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *