خانه / آشپزی / خواص مواد خوراکی / آشنایی با خواص شقاقل

آشنایی با خواص شقاقل

faشَقاقُل معمولی یا زَردَک ریگی یا زردک ریش‌بزی یکی از سبزیجات ریشه‌ای از خانواده هویج است(هویج وحشی). شکل آن همانند هویج است ولی پوست آن کمرنگتر و مزه آن قوی‌تر است. در لهجه شیرازی به آن‌ نرگسی گفته و در آشپزی شیرازی از آن‌ استفاده میشود.درادامه مطلب یزربا خواص شقاقل آشنا شوید.


مغز و ریشه آن یکنواخت و ریشه آن سنگین و دیرهضم است ولی وقتی که با شکر و عسل به صورت مربا تبدیل شود گوارش آن ساده است.

 

خواص این گیاه:

– اسیدفولیک موجود در آن، بیماری قلبی را کاهش می‌دهد و مانع شکستگی استخوان بر اثر پوکی استخوان می‌شود.

– مصرف آن به بیماران کلیوی، سلولیت و چاقی مفرط توصیه می‌شود.

– از آن جا که شقاقل منبع عالی ویتامین C و نیاسین است، سیستم ایمنی بدن، سیستم گوارشی، پوست و عصب را تقویت می‌کند.

– میزان زیاد فیبر موجود در آن، در کاهش کلسترول و حفظ قند خون نرمال موثر است.

– فشار خون بالا، یبوست و ناراحتی های متعدد قلب را کاهش می‌دهد.

– خطر نقص جنین را در زنان باردار پایین می‌آورد.

– با بهبود عملکرد برونشیتی، به بیماران مبتلا به آسم کمک می‌کند.

– ریشه آن خاصیت ادرار آور و آنتی‌اکسیدان دارد.

– مصرف این گیاه به افرادی که از کم خونی رنج می‌برند، توصیه شده است.

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

60-660x300

چه غذاهایی ارگانیک هستند ؟

در طول دورۀ تبدیل یا گذار، اصول استاندارد ارگانیک باید در مزارع یا واحدهای زراعی ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *