خانه / آشپزی / خواص مواد خوراکی / آشنایی با خواص انگور

آشنایی با خواص انگور

انگورانگور (نام علمی: vinifera) سرده‌ای از درختان خانواده انگورسانان Vitaceae است. در این خانواده حدود ۱۱ جنس و بیش از ۶۰۰ گونه وجود دارد. مهم‌ترین جنس این خانواده جنس انگور است. این گیاه حالت بوته‌ای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگ‌ها می‌باشد.درادامه مطلب زیر با خواص انگور آشنا شوید.
كليات گياه شناسي
درخت انگور كه درخت مو نيز ناميده ميشود درختچه اي است بالا رونده كه از ديوار و درختان مجاور بالا مي رود . ساقه آن گره در و داراي بگهاي متناوب است . برگهاي انگور داراي پنج لوب دندانه دار و برنگ سبز تيره مي باشد . گلهاي آن كوچك ، مجتمع و بصورت خوشه ظاهر مي شود . ميوه درخت انگور ، گوشتدار و شيرين و برگهاي مختلف است .

 


تركيبات شيميايي:

كليه قسمت هاي درخت انگور قابل استفاده دارويي است . بنابراين هر قسمت را جداگانه بررسي مي كنيم .
۱)برگ مو : داراي ساكارز ، لوولز Levulose ، اينوزيت Inosite ، مواد نشاسته اي و تعدادي اسيدهاي آلي است .
۲)دم خوشه انگور : داراي تانن ، مواد رزيني ، تارتارات پتاسيم و اسيد هاي آلي است .
۳)غوره ك ميوه سبز رنگ و نارس انگور است كه داراي طعم ترش مي باشد . غوره داراي اسيدهاي آلي مانند اسيد ماليك ، اسيد فرميك ، اسيد سوكسينيك Succinique Acid ، اسيد اگزاليك ، اسيد گلوكوليك Glucolique Acid و قند مي باشد .
۴)انگور رسيده : در صد گرم حبه انگور مواد زير موجود است :
آب ۷۵ گرم
پروتئين ۱/۳ گرم
مواد قندي ۲۰ گرم
كلسيم ۱۲ ميلي گرم
فسفر ۰/۴ ميلي گرم
آهن ۰/۴ ميلي گرم
سديم ۳ ميلي گرم

 


پتاسيم
۱۷۵ ميلي گرم
ويتامين آ ۱۰۰ گرم
ويتامين ب ۱ ۰/۰۵ ميلي گرم
ويتامين ب ۲ ۰/۰۳ ميلي گرم
ويتامين ب ۳ ۰/۳ ميلي گرم
ويتامين ث ۴ ميلي گرم
۵-پوست انگور داراي تانن ، تارتارات پتاسيم ، اسيد هاي آزاد و مواد معدني مي باشد .
۶-هسته انگور : در هسته انگور مقدري روغن و تانن موجود است . روغن هسته انگور Grape seed oil برنگ زرد مايل به سبز است . اين روغن فاقد بو و داراي طعمي مطبوع مي باشد . روغن هسته داراي تري گليسيريد ، اسيد اولئيك ، اسيد پالمتيك ، اسيد لينولئيك ، اسيد استئاريك و اسيد آراشيك مي باشد .
خواص داروئي:

 

 

 
خواص درماني ميوه انگور
انگور بر طبق طب قديم ايران گرم و تر است .
۱) اخلاط بدن را متعادل مي كند .
۲) بسيار مقوي و مغذي است .
۳) خون را تصفيه مي كند .
۴) سينه و ريه را صاف و تميز مي كند .
۵) برطرف كننده يبوست است .
۶) انگور براي درمان ورم معده و روده مفيد است .
۷) در درمان سل ريوي و سياه سرفه موثر است .
۸) براي درمان اسهال خوني از انگور استفاده مي شود .
۹) براي درمان نقرس بسيار مفيد است .
۱۰) آنهايي كه معده ضعيف دارند بايد انگور را بدون پوست بخورند زيرا پوست آن دير هضم است و موجب دل درد ، نفخ و عوارض ديگر مي گردد .
۱۱) انگور بهترين ميوه براي كساني است كه مي خواهند لاغر شوند و بدن خود را از سايد اوريك ، سنگ هاي صفراوي و مسموميت هاي مزمن (مسموميت از سرب يا جيوه ) پاك كنند . اينگونه اشخاص بايد در هر فهته بمدت ۲ روز فقط آب انگور بخورند و رژيم آب انگور بگيرند بدين ترتيب كه هر دو ساعت يكبار آب انگور تازه را گرفته و بنوشند . مقدر مصرف روزانه تقريبا ۲ كيلو گرم است و در اين دو روز نبايد غذاي ديگري مصرف كنند فقط مي توانند آب بنوشند .
۱۲) رژيم آب انگور براي مبتلايان به سل ريوي و واسير نيز مفيد است .
۱۳) براي تقويت و طراوت پوست و همچنين روشن كردن رنگ پوست ، آب انگور تازه را با يك تكه پنبه بصورت بماليد و پس از ده دقيقه با آب نيمگرم محتوي كمي جوش شيرين بشوئيد .
۱۴) زياده روي در مصرف آّب انگور بطور مداوم ايجاد سنگ كليه مي

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

60-660x300

چه غذاهایی ارگانیک هستند ؟

در طول دورۀ تبدیل یا گذار، اصول استاندارد ارگانیک باید در مزارع یا واحدهای زراعی ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *