خانه / آشپزی / خواص مواد خوراکی / آشنایی با خواص انبه

آشنایی با خواص انبه

mango_iStock_000000150134XSmall__33968

انبه (نام علمی:Mangifera) میوه‌ای گرمسیری و گیاه آن از سردههای تیرهٔ پسته‌ایان است. خاستگاه انبه شبه جزیرهٔ هند، پاکستان، بنگلادش و آسیای جنوب‌شرقی است. این درخت امروزه در بسیاری از کشورهای گرمسیری پرورش داده شده و در سراسر دنیا صادر می‌شود. میوهٔ انبه علاوه بر مصرف خوراکی، آشپزی و آب‌میوه‌گیری، به عنوان طعم‌دهنده، رنگ‌دهنده و عطر کاربرد دارد. برگ‌های درخت انبه نیز مورد استفاده‌های زینتی قرار می‌گیرد.درادامه مطلب زیر خواص این میوه را مورد بررسی قرار میدهیم.

 

 

نحوه استفاده انبه : برگ، گل، میوه و هسته آن مصارف خوراکی دارند

خواص انبه : انبه Mango

نام علمی انبه : Mangifera indica

انبه درختي است زيبا كه ارتفاع آن تا ۱۰ متر مي رسد . منشا انبه هند و مالزي و برمه مي باشد ولي هم اكنون در تمام مناق استوايي و حاره كشت مي شود . انبه از ۴۰۰۰ سال پيش وجود داشته است .

برگهاي اين درخت نيزه اي شكل ، گلهاي آن زرد يا قرمز رنگ و بصورت خوشه اي وجود دارد . ميوه آن كه انبه يا منگو ناميده مي شود بيضوي شكل و داراي طعمي مطبوع وشيرين بوده و داراي هسته اي نسبتا بزرگ است . انبه در اوائل ماه مي مي رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است .

انبه رسيده از نظر طب قديم ايران گرم و خشك و نارس آن سرد و خشك است . انبه نارس توليد كننده بلغم و سودا در بدن مي باشد .

۱)انبه بسيار مقوي بوده و تقويت كننده بدن است .

۲)انبه تقويت كننده قواي جنسي است .

۳)رنگ صورت را درخشان مي كند .

۴)دهان را خوشبو مي كند .

۵)ادرار آور است .

۶)يبوست را برطرف مي كند .

۷)انبه داراي مقدر زيادي اسيد گاليك است . بنبراين سيستم هضم را ضد عفوني و تميز مي كند .

۸)انبه تميز كننده خون مي باشد .

۹)خوردن انبه بوي بد بدن را از بين مي برد .

۱۰)انبه حرارت بدن را كاهش مي دهد و تب را پائين مي آرود .

۱۱)براي رفع اسهال مفيد است .

۱۲)خوردن انبه ، سردرد ، تنگي نفس و سرفه را از بين مي برد .

۱۳)براي درمان بواسير مفيد است .

۱۴)عطش را برطرف مي كند.

۱۵)انبه چون گرم است براي گرم مزاجان مناسب نيست و اين اشخاص بايد آنرا با سكنجبين بخورند .

 

 

 

خواص مغز هسته انبه

انبه داراي هسته بزرگي است كه در وسط آن مغز آن قرار درد كه بجاي مغز بادام مي توان از آن در شيريني جات استفاده كرد .

مغز هسته انبه از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است .

۱-خوردن مغز هسته اسهال را برطرف مي كند .

۲-براي معالجه سرماخوردگي مصرف مي شود .

۳-سرفه هاي سخت را درمان مي كند .

۴-درمان كننده بواسير خوني است .

۵-خانم هائيكه دچار خونريزي از رحم مي باشند و يا بين دو عادت ماهيانه خونريزي دارند براي رفع آن بايد از مغز انبه استفاده كنند .

۶-مغز هسته انبه كرم كش و ضد اسهال است .

۷-براي تسكين آسم و تنگي نفس مفيد است .

۸-ضد استفراغ است .

 

 

 

ديگر خواص درخت انبه

۱.گل انبه سرد و خشك است و اسهال را رفع مي كند .

۲.اگر شكوفه درخت انبه را خشك كرده و هر روز حدود ۳ گرم آنرا با ۱۰ گرم شكر بخورند سرعت انزال را معالجه مي كند .

۳.صمغ درخت انبه را با روغن و آبليمو مخلوط كنيد براي ناراحتي هاي پوست مفيد است .

۴.براي برطرف كردن ريزش مو ، آب برگهاي درخت انبه را روي سر بماليد .

۵.براي تقويت دندان و لثه دم كرده برگ درخت انبه را مضمضه كنيد .

مضرات انبه :

هضم انبه براي بعضي از افراد سخت است و ممكن است ايجاد خارش و دمل نمائيد .

اگر خون انبه ايجاد نفخ بكند بايد آنرا با زنجبيل خورد .

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

خاصیت گردو در طب سنتی

    محافظت از سیستم ایمنی، جلوگیری از لخته شدن خون، تنظیم سوخت و ساز ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *