مواد لازم برای تهیه سوپ حریره
لیمو ۱ عدد
ورمیشل صدو ده گرم
عدس گلستان سه چهارم فنجان
آب ۷ فنجان
گوجه فرنگی خرد شده هشت صد گرم
گشنیز تازه نیم فنجان
پیاز قرمز خرد شده ۱ عدد
پیاز سفید خرد شده ۱ عدد
کرفس خرد شده سه چهارم فنجان
کره ۲ قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل ربع قاشق چایخوری
پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه یک و نیم قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
گوشت بره چهارصد گرم
طرز تهیه سوپ حریره
* گوشت، زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، زنجبیل، کره، کرفس، پیاز و گشنیز را در یک قابلمه ریخته و روی حرارت کم قرار دهید. هر پنج دقیقه یک بار آن را هم بزنید.
* سپس گوجه فرنگی را افزوده و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند. رب گوجه، آب و عدس را افزوده و بگذارید به جوش بیاید.
* سپس حرارت را کم کرده، در آن را گذاشته و اجازه دهید دو ساعت بپزد. ۱۰ دقیقه قبل از سرو غذا، حرارت را زیاد کرده و نخود پخته و رشته فرنگی را در سوپ بریزید.
* تخم مرغها و آبلیمو را به آن افزوده و بگذارید یک دقیقه بپزد.
توضیحات:
* از طرفی وجود گوشت، عدس، نخود و تخم مرغ، مقدار و کیفیت پروتئینی این غذا را بسیار بالا میبرد و از این رو آن را برای روزه اولیها، افراد مسن و حتی ورزشکاران مناسب میسازد.
* سبزیجات به کار رفته در این سوپ، فیبر مورد نیاز بدن را تا حدود زیادی تأمین میکند. کرفس یکی از سبزیهای خوب است که به دلیل داشتن فیبر فراوان، اثر بسیار مطلوبی روی سلامت دستگاه گوارش دارد و از آن جایی که یکی از مشکلات عمدهی افراد در این ماه یبوست است، استفاده از این سبزی در تهیهی غذاها کمک خوبی به حساب میآید.
* در این غذا وجود ادویههایی چون زنجبیل، فلفل و دارچین و … است که موجب ایجاد طبع گرمی میشود که برای افراد سرد مزاج نیز، این غذا را مطلوب و مناسب میکند.