خانه / سبک زندگی / خانه داری / راهکاری برای ترمیم ظروف چدنی سوخته

راهکاری برای ترمیم ظروف چدنی سوخته

hou13351

 

اگر قابلمه های زیادی دارید که خیلی وقت گذاشته اید در انباری به دلیل سوختگی در این جا به شما خانه دار عزیز بیان می کنیم با راهکاری برای ترمیم ظروف چدنی سوخته .


وسایل مورد نیاز برای تمیز کردن ماهی تابه چدنی:
فری که دارای حالت تمیز کردن خودکار است.
فویل آلومینیومی.
دستکش‌های مخصوص کار با فر.
ظرف یا سطلی که بتواند ماهی‌تابه شما را در خود جای دهد.
سرکه سفید.
مایع ظرف‌شویی، یک قاشق غذاخوری.
اسفنج زبر و پارچه تمیز (اختیاری).
روغن بادام زمینی.

شروع کار :
این ماهی‌تابه‌های قدیمی در گذر زمان از امتحان خود سربلند بیرون آمده‌اند. به همین دلیل اگر در دسته‌دوم‌فروشی‌ها، جمعه‌بازارها، یا حتی سمساری‌ها از این نوع ماهی‌تابه‌ها دیدید حتما بخرید. حتی اگر متوجه شدید دوستی دیگر به این ماهی‌تابه‌ها نیازی ندارد حتما آن‌ را از او بگیرید. پس از این کار در چند مرحله ساده آن‌ها را نو کنید و به راحتی از آن‌ها استفاده کنید.

hou13345

مرحله اول
یک لایه فویل آلومینیومی را زیر میله‌های فر اجاق گاز خود پهن کنید. ماهی‌تابه را پشت و رو کنید و آن را به گونه‌ای روی میله‌ها قرار دهید که سطح رویی آن رو به میله‌ها باشد (مانند عکس پایین). این کار باعث می‌شود تا کثیفی‌های موجود روی ماهی‌تابه‌ها روی سطح فویل بریزد و کار شما برای تمیز کردن آن راحت‌تر شود.

hou13346

ماهی تابه را پشت و رو کنید و آن را به گونه‌ای قرار دهید که سطح رویی آن رو به میله‌ها باشد
مرحله دوم
فر خود را روی حالت تمیز کردن خودکار قرار دهید و آن‌قدر صبر کنید تا چرخه این کار کامل شود. اگر فر اجاق گاز شما دارای حالت تمیز کردن خودکار نیست، آن را در دمای ۴۲۵ درجه قرار دهید و هر دو ساعت یک بار آن را چک کنید. پس از این که چرخه کار شما به طور کامل انجام شد و ماهی‌تابه‌ خنک شد، آن را از درون فر دربیاورید. در این مرحله ممکن است ظاهر ماهی‌تابه شما همچنان کثیف و زمخت باشد، اما اکثر کثیفی‌ها و چربی‌ها موجود روی سطح آن نرم شده و آماده تمیز شدن هستند.

hou13347

فر را در دمای ۴۲۵ درجه قرار دهید و هر دو ساعت یک بار آن را چک کنید
مرحله سوم
ماهی تابه را درون ظرفی که پر از آب و سرکه سفید است (هر دو به یک میزان) قرار دهید و در نهایت روی محلول یک قاشق غذاخوری مایع ظرف‌شویی بریزید. سه ساعت صبر کنید تا ماهی تابه به طور کامل در محلول فرو رود.

hou13348

فر را در دمای ۴۲۵ درجه قرار دهید و هر دو ساعت یک بار آن را چک کنید
مرحله چهارم
ماهی‌تابه را از درون محلول درآورده و با آب آن را بشویید. باقیمانده کثیفی‌ها و چربی‌ها را با یک حوله تمیز و یا یک دستمال پاکیزه پاک کنید. این کار را آن قدر ادامه دهید تا ماهی‌تابه به طور کامل خشک شود.

hou13349

ماهی تابه را از درون محلول درآورده و با آب آن را بشویید و با یک دستمال تمیز پاک کنید
مرحله پنجم
ماهی‌تابه اکنون آماده مرحله اضافه کردن یک لایه محافظتی است. در این مرحله باید سطح ماهی‌تابه یک‌دست و نچسب شود و اگر پس از این مرحله از آن به خوبی مراقبت شود این لایه برای مدت‌های طولانی از بین نمی‌رود. برای این کار تمام سطح ماهی‌تابه (سطح درونی، بیرونی، و دسته) را به روغن بادام زمینی آغشته کنید تا یک لایه ضخیم از این روغن تمامی سطوح را پوشش دهد.

hou13350

تمام سطح ماهی تابه را با روغن بادام زمینی آغشته کنید تا یک لایه ضخیم از روغن را پوشش دهد
مرحله ششم
ماهی‌تابه را از پشت روی میله‌های فر اجاق گاز قرار دهید و سپس آن را در درجه ۳۵۰ درجه قرار دهید و یک ساعت صبر کنید. این فرایند باعث می‌شود حفره‌های درونی ماهی‌تابه باز شده و روغن بادام زمینی را به خود جذب کنند و وقتی ماهی‌تابه سرد می‌شود این حفره‌ها بسته می‌شوند. پس از این‌که ماهی‌تابه را از فر خارج کردید، سطح آن دارای ظاهری شفاف می‌شود و اکنون می‌توانید از آن استفاده کنید.

hou13351

ماهی تابه را از درون محلول درآورده و با آب آن را بشویید و با یک دستمال تمیز پاک کنید
قبل و پس از انجام مراحل
با استفاده از این شیوه شما می‌توانید ماهی‌تابه‌ای که ظاهر آن شبیه وسایلی بود که باید درون سطل آشغال می‌انداختید را به یک وسیله آشپزی مناسب و سالم تبدیل کنید. این ماهی‌تابه‌ها نشانی از تاریخ در خود دارند و به آشپزخانه شما شخصیت می‌دهند. پس از انجام تمام این مراحل سعی کنید از ماهی‌تابه به خوبی مراقبت کنید تا برای سال‌های طولانی کیفیت اولیه خود را حفظ کنند.

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

شستن لباس نوزاد را بلد باشیم

    برای پاک کردن لکه های ناشی از ریختن شیر مادر،شیرخشک،لکه های غذا و ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *