خانه / آشپزی / خواص مواد خوراکی / خواص چای سفید در طب سنتی

خواص چای سفید در طب سنتی

white_teaچای سفید نوعی چای است که از جوانه ها و گلبرگهای تازه گیاه چای به دست می آید. برای جلوگیری از اکسایش ،این گلبرگهای تازه را در نور طبیعی آفتاب خشک کرده و سپس مراحل بعدی تهیه چای را طی می کنند.درادامه مطلب زیر با خواص چای سفید اشنا میشوید.

اگر می‌خواهید طعمی متفاوت و عجیب و غریب را مزه كنید و طعم متفاوتی از چای را كه در گذشته دور‌ طرفداران بسیاری داشته است ،‌ تجربه كنید ، به شما پیشنهاد می‌كنیم یك فنجان چای سفید بنوشید. چای سفید چایی است كه اگرچه از برگ‌های چای تهیه می‌شود، اما از روش متفاوتی در فرآوری آن استفاده خواهد شد.

 

در این روش، برگ‌های چای در شرایطی قرار می‌گیرند كه به آرامی پژمرده می‌شوند و این در حالی است كه كمترین میزان اكسیداسیون را متحمل خواهند شد و به همین علت از نظر طعم و مزه با چای سبز كه این روزها نوشیدن آن بشدت مورد توجه قرار گرفته است، بسیار متفاوت خواهد بود.

 

تهیه چای سفید نیز همچون چای سبز و چای سیاه از برگ‌های گیاه چای ـ كه اساسا در كشور چین پرورش داده می‌شود ـ صورت می‌گیرد.

 

جالب است بدانید كه مصرف مواد غذایی نظیر پیاز و سیر و استعمال دخانیات برای افرادی كه در فرآوری چای سفید فعالیت می‌كنند، ممنوع است، چرا كه وجود این نوع رایحه‌ها طعم و مزه طبیعی چای را از بین می‌برد و به همین علت اغلب دختران جوانی كه دخانیات استعمال نمی‌كنند، جهت این كار استخدام می‌شوند.

 

بهترین چای سبز، چایی است كه از جوانه‌های پرزدار گیاه‌ چای كه در یك دوره زمانی ۲ روزه اوایل بهار جمع‌آوری شده‌اند، تهیه شده باشد. برگ‌هایی كه قرار است به عنوان چای سفید به بازار عرضه شوند، در مقایسه با برگ‌های چای سبز برای مدت زمان كوتاه‌تری تحت فرآوری قرار می‌گیرند.

 

به جای این كه این برگ‌ها به واسطه جریان طبیعی هوا خشك شوند، برگ‌های پژمرده شده برای مدت زمان یك دقیقه یا حتی مدت‌ زمانی كوتاه‌تر بخار داده شده، سپس خشك می‌شوند.

 

در نتیجه برگ‌های چای طعمی شیرین و مطبوع خواهند داشت و همین ویژگی سبب شده است كه چای سفید بیش از دیگر انواع چای مورد توجه و علاقه افرادی كه طعم‌های مختلف چای را تجربه كرده‌اند، قرار گیرد. علاوه بر این كه چای سفید طعم و مزه مطبوع‌تری دارد، از خواص درمانی مطلوب‌تری نیز برخوردار است.

 

اگر برگ‌های چای به‌گونه‌ای فرآوری شود كه به طعم و مزه واقعی برگ‌های چای نزدیك‌تر باشد، به این معنی است كه در مقایسه با دیگر انواع چای حاوی میزان بالایی از پلی فنول‌ها خواهد بود. این در حالی است كه این گروه از مواد شیمیایی یك نوع آنتی‌اكسیدان قوی هستند كه با سلول‌های سرطانی مبارزه می‌كنند و آنها را منهدم می‌سازند.

 

نوشیدن چای سفید علاوه بر این كه موجب كاهش فشار خون می‌شود، علائم و عوارض ناشی از دیابت را نیز به میزان قابل‌توجهی كاهش می‌دهد و این در حالی است كه نوشیدن چای سفید می‌تواند به میزان زیادی خستگی جسمانی شما را كاهش داده و در نتیجه با جبران انرژی از دست رفته در بدن شرایط روحی مناسب‌تری را برای فرد ایجاد كند.

 

بهتر است برای دم كردن چای سفید، از قوری‌های چینی یا شیشه‌ای استفاده كنید و به یاد داشته باشید اگر می‌خواهید رنگ و مزه آن دلچسب شما باشد هیچ‌گاه از قوری‌های فلزی برای دم كردن چای سفید استفاده نكنید.

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

خواص سیاه دانه

  سرطان مغز: مطالعه منتشر شده در مجله PLoS One نشان می دهد که thymoquinone ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *