-
همانطور که دیدید طرز تهیه آش دوغ اردبیلی بسیار ساده است و البته خیلی زود آماده میشود. شما میتوانید از دستور پختهای دیگر آش دوغ نیز استفاده کنید و برای مثال از حبوبات دیگری نیز در پخت این آش استفاده کنید اما نوع اصیل آش دوغ اردبیلی همان است که گفته شد.
آش دوغ اردبیل، یکی از انواع پیش غذاهای سنتی و اصیل اردبیل است. طرز تهیه آش دوغ اردبیل بسیار ساده است و به دوغ ترش محلی یا پاستوریزه نیاز دارد.
آش دوغ یکی از غذاهای سنتی اردبیل و قره داغ است اما در بسیاری از شهرهای دیگر کشورمان مانند شیراز، کردستان، آذربایجان، قزوین، همدان و … به روشهای کموبیش متفاوتی تهیه میشود. برای مثال در آش دوغ اردبیل فقط از نخود استفاده میشود اما در شهرهای دیگر لوبیا و عدس نیز در آش دوغ میریزند. سبزی آش دوغ اردبیلی تره، گشنیز و برگ سیر است اما در شهرهای دیگر از شوید، جعفری و … نیز ممکن است استفاده شود. همچنین برخی افراد در آش دوغ، ماست میریزند اما همانطور که از نام این پیش غذا مشخص است باید در پخت آن از دوغ، آنهم ترجیحا دوغ ترش محلی استفاده کرد.
در اینجا قصد داریم طرز تهیه آش دوغ اردبیلی اصیل را به شما آموزش دهیم که بسیار خوشعطر و طعم است و با نزدیکشدن به فصل سرما خوردن آن خالی از لطف نیست.
مواد لازم برای تهیه آش دوغ اردبیلی:
دوغ محلی یا پاستوریزه | ۲ لیتر |
برنج | نیم پیمانه |
نخود | ۱ پیمانه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
سیر | ۲-۳ حبه |
سبزی آش دوغ (تره، گشنیز،برگ سیر) | نیم کیلو |
نمک | به میزان لازم |
- برای تهیه آش دوغ اردبیلی باید نخود را از شب قبل خیس کنید.
- تا موقع پخت آش، چند بار آب آن را عوض کنید و در قابلمهای جدا آنها را بپزید.
- سبزیها را خیلی ریز خرد کنید و کنار بگذارید.
- برنج نیاز به خیسکردن ندارد، فقط آن را بشویید و آب آن را کامل خالی کنید.
- تخم مرغ را به برنج اضافه کرده و کاملا هم بزنید.
- بعد دوغ را به آنها اضافه کرده و خوب هم بزنید و قابلمه را روی شعله گاز قرار داده و حرارت را زیاد کنید.
- مرتب مواد را هم بزنید تا به جوش بیاید.
- توجه کنید که همزدن آش تا موقع جوش آمدن بسیار مهم است زیرا در غیر این صورت دوغ خراب شده یا به اصطلاح میبرد.
- وقتی مواد به جوش آمدند، نخود پختهشده و سبزی خردشده را به آنها اضافه کرده و نمک بریزید.
- بعد سیر رندهشده را اضافه کرده و شعله گاز را کم کنید تا آش خیلی آرام بجوشد.
- بعد از حدود نیم ساعت، آش دوغ شما آماده است. برای سرو آش دوغ، آن را با مقداری نعناع داغ تزیین کنید.
همانطور که دیدید طرز تهیه آش دوغ اردبیلی بسیار ساده است و البته خیلی زود آماده میشود. شما میتوانید از دستور پختهای دیگر آش دوغ نیز استفاده کنید و برای مثال از حبوبات دیگری نیز در پخت این آش استفاده کنید اما نوع اصیل آش دوغ اردبیلی همان است که گفته شد.
همچنین رنگ آش دوغ اردبیلی سفید است اما میتوانید بسته به ذایقه خود و خانوادهتان مقداری ادویه زردچوبه نیز به این آش اضافه کنید که البته این کار هم رنگ و هم تا حدودی طعم آش دوغ را تغییر میدهد.
امیدواریم این آش ساده و خوشمزه را تهیه کنید و از خوردن آن مخصوصا در شبهای سرد پاییز و زمستان لذت ببرید.