خانه / آشپزی / خواص مواد خوراکی / آشنایی با خواص ازگیل

آشنایی با خواص ازگیل

image_5300e775ac4d6درخت ازگیل (نام علمی: Mespilus germanica) که در زبان گیلکی به آن کونوس, کُنوس می‌گویند، و در زبان مازندرانی کنس و کندس می‌گویند، میوه‌ای است از خانواده گلسرخیان از سرده ازگیل‌ها (Mespilus) هم خانواده با سیب، گلابی، به، زالزالک و گلابی وحشی.درادامه مطلب زیر با خواص ازگیل آشنا شوید.

يوه مؤثر در تقويت خون بدن ،ازگيل، ميوه درختي است كه در اواخر پاييز و اوايل زمستان مي رسد.گل هاي درخت ازگيل، سفيد و ميوه‌آن شبيه زالزالك است، با اين تفاوت كه ميوه ازگيل درشت تر و قهوه اي رنگ و طعمش شيرين و كمي گس است. هسته آن را مي كارند و درخت ازگيل را به درخت گلابي نيز پيوند مي زنند.
قسمت هاي مورد استفاده درخت ازگيل، برگ و ميوه آن است. اسم فارسي ازگيل «اردف» و «گيل»بوده است.
خواص ازگيل :
ازگيل سرشار از ويتامين هاي «ب» و «ث» و قند، تانن و سلولز و اسيد سيتريك است.
ازگيل داراي مقدار زيادي هيدرات …
ميوه مؤثر در تقويت خون بدن
ازگيل، ميوه درختي است كه در اواخر پاييز و اوايل زمستان مي رسد.گل هاي درخت ازگيل، سفيد و ميوه‌آن شبيه زالزالك است، با اين تفاوت كه ميوه ازگيل درشت تر و قهوه اي رنگ و طعمش شيرين و كمي گس است. هسته آن را مي كارند و درخت ازگيل را به درخت گلابي نيز پيوند مي زنند.
قسمت هاي مورد استفاده درخت ازگيل، برگ و ميوه آن است. اسم فارسي ازگيل «اردف» و «گيل»بوده است.
خواص ازگيل :
ازگيل سرشار از ويتامين هاي «ب» و «ث» و قند، تانن و سلولز و اسيد سيتريك است.
ازگيل داراي مقدار زيادي هيدرات كربن است كه مولي انرژي است .
ازگيل داراي ماده اي به نام تانن است كه بهترين دارو براي درمان عفونت هاي روده بزرگ است.
ازگيل در تقويت خون بدن مؤثراست.
ويتامين «ب» ازگيل، اعصاب را تقويت مي كند و از نظر تغذيه اهميت دارد.
ازگيل را به صورت خام به عنوان ميوه لذيذ، مطبوع و تقويت كننده مصرف مي كنند و از آن شربت و كنسرو ازگيل تهيه مي كنند.
مصرف ازگيل خام يا كنسرو ازگيل در معالجه اسهال ساده اثر قطعي دارد.
خورن ازگيل خام و خصوصاً نارس آن كه تانن بيشتري دارد در معالجه خونريزي هاي داخلي مانند:بواسير، خونريزي رحمي و غيره اثر شفا بخش دارد.
ازگيل در معلجه ورم روده به كار مي رود، به اين منظور بايد ۲۳۰ گرم ازگيل رسيده را پس از جدا كردن پوست و دانه، در كمي شير حل نموده و مصرف نمود.
در معالجه زخم دهان و تورم مخاط گلو مؤثر است.
ازگيل قبض كننده روده ها است. ازگيل كار روده ها را تنظيم مي كند. ازگيل ادرار آوراست.
ازگيل داراي اسيد ماليك، تانن، اسيد سيتريك و اسيد تاتاريك است و از نظر غذايي شبيه «به»است.
ازگيل ميوه اي بسيار مقوي است زيرا قدرت اُسمزي خون را بالا مي برد.
ازگيل به علت داشتن املاح سيتريك، رماليكو تاتاريك، ترشي خون را از بين مي برد.
ازگيل مواد معدي را مرتب مي كند و براي اسهال بسيار مفيد است.
ميوه تازه و رسيده ازگيل يا كنسرو آن براي درمان اختلاق قاعدگي خانم ها كاملاً مفيد است.
جوشانيده نيم گرم برگ ازگيل، سالك را درمان مي كند.
جوشانده برگ ازگيل به صورت بالا،‌پوست هاي ظريف را تقويت ميكند و برفك را معالجه مي نمايد.

غرغره كردن با جوشانده برگ ازگيل، آبسه دهان و گلو را درمان مي كند. اگر هر روز سه بار با جوشانده برگ ازگيل غرغره شود، آنژين را معالجه مي نمايد.

برگرفته از کتاب چگونگی درمان بیماریها با میو ه ها و سبزیها (حکیمه احسانی)

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

خاصیت گردو در طب سنتی

    محافظت از سیستم ایمنی، جلوگیری از لخته شدن خون، تنظیم سوخت و ساز ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *